Einari ja Luukas Huurteisen 20km suunnistukseen

  • tehnyt

Viime vuoden Nuuksion Huurteisen 20km kärkikaksikko HS:n Luukas Valtonen ja Einari Heinaro ovat lähdössä puolustamaan viime vuoden sijoituksia tämän vuoden Huurteisen 20km suunnistukseen Nuuksion Luukkiin 20.11.2021. Miesten kunto on kohdillaan ja “viritetty” erikoispitkiä matkoja varten, josta todisteena ovat Luukaksen voitto Jämin suunnistusmaratonilla sekä miesten ottama kaksoisvoitto Raatojuoksun 20km matkalla. Kyselimme Eikalta vinkkejä Huurteiseen.

Miten valmistaudut etukäteen erikoispitkiä matkoja varten?
En yleensä tee mitään kovin ihmeellisiä erityisvalmisteluja erikoispitkää matkaa varten. Lähinnä pidän huolen siitä, että kisaa edeltävinä päivinä tulee syötyä ja juotua riittävästi.

Mitä kannattaa ottaa huomioon maastossa erikoispitkänmatkan suunnistuksessa verrattuna normaaliin suunnistukseen?
20 km on maastossa sen verran pitkä matka, että kannattaa varata mukaan sopivasti juomista ja jotain energiaa. Ja tähän vuodenaikaan suosittelen vahvasti lämpösukkia. Ne tekevät matkasta huomattavasti mukavamman. Suorituksen loppuvaiheessa kannattaa kiinnittää erityishuomiota suunnistamiseen. Kun jalka alkaa painaa, keskittyminen herpaantuu helposti. Väsyneenä ei ole kiva pummata.

Millaisia terveisiä lähetät muille osallistujille tai niille jotka vielä miettivät ilmoittautumista?
Niille, jotka ovat jo ilmoittautuneet: Nähdään lähtöviivalla! Tulee varmasti hauska kisa. Niille, jotka vielä miettivät ilmoittautumista: Mikä voisi olla parempi tapa viettää marraskuista lauantaita kuin nautiskella Nuuksion maastoista 20 kilometrin verran