Harrastustoiminta

Tällä sivulla: Harrasteryhmä HS Yhteislähtö, Harjoittelu kiintorasteilla ja Iltarastien omatoimirasteilla,
Helsingin Suunnistajien kuntosuunnistajien tapahtumat, Tärkeitä linkkejä kuntosuunnistajalle

Suunnistus vie helposti mukanaan! Täältä näet kaikki Helsingin Suunnistajien uusien harrastajien ja kuntosuunnistajien palvelut. Helsingin Suunnistajat on kaikkien suunnistuksen ystävien urheiluseura. Uutena harrastajana voit joko osallistua tapahtumiimme kertakävijänä tai liittyä suoraan seuran jäseneksi ja päästä saman tien hyötymään seuran monipuolisesta suunnistustarjonnasta. Jäsenmaksulla 80€ (aikuiset) pääset maksutta kaikkiin seuran yhteisiin tapahtumiin! Suosittelemme jäseneksi liittymistä jo siksi, että jäsenenä pääset maksutta seuran Iltarasteille!

Aikuisten aktiivinen harrasteryhmä HS Yhteislähtö

Oletko hurahtanut suunnistukseen? Haluatko kehittää taitojasi monipuolisten treenien avulla ja saada ympärillesi ison joukon innokkaita aktiiviharrastajia? 

HS Yhteislähtö on Helsingin Suunnistajien aikuisille tarkoitettu harrasteryhmä, joka on viime vuosina saavuttanut suuren suosion. Ryhmään ovat tervetulleita kaikentasoiset suunnistajat: Ainoa edellytys on, että selviät metsässä itsenäisesti. Säännöllisten treenien lisäksi ryhmä leireilee vuosittain ja kiertää yhdessä kisatapahtumia. Lue lisää ryhmästä Helsingin Suunnistajien sivuilta.

Harjoittelu kiintorasteilla ja Iltarastien omatoimirasteilla

Iltarastien lisäksi pääkaupunkiseudulla on runsaasti tarjontaa omatoimiharjoittelua ajatellen. Hyvä tapa kehittää omia suunnistustaitoja on hyödyntää Helsingin Suunnistajien kiintorastikarttoja. Rasteja voit kiertää oman suunnitelman mukaan, tai voit käyttää ratamestarin kartassa suosittelemia ratoja. Kiintorastit ovat metsässä koko suunnistuskauden ajan. 

Iltarastit-tapahtumien jälkeen rastit ovat maastossa omatoimisuunnistusta varten. Karttoja voit ostaa ja tulostaa tapahtuman jälkeen Rastilippu-palvelusta, tai halutessasi voit ostaa karttoja myös valmiiksi painettuna myyntipisteistä.

Helsingin Suunnistajien kuntosuunnistajien tapahtumat 

Helsingin Suunnistajat järjestää kuntosuunnistustapahtumia ympäri vuoden.

Iltarastit – Viikoittainen kuntosuunnistustapahtuma. Paikka vaihtuu joka viikko. Tapahtuman jälkeen on mahdollista käydä omatoimirasteilla ilman ajanottoa 1–2 viikon ajan.

Firmaliiga – Rento kilpailuhenkinen tapahtumasarja, johon osallistutaan neljän hengen joukkueilla. Osallistua voi työkavereiden kesken tai muulla kaveriporukalla.

Firmasprintti – Keväisin järjestettävä kolmen sprinttisuunnistuksen tapahtumasarja, johon osallistutaan neljän hengen joukkueilla. Osallistua voi työkavereiden kesken tai muulla kaveriporukalla.

Sprintticup – Kaupunkisuunnistusta talvikaudella Helsingissä. Järjestäjinä myös Rasti-Jyry ja Get Sports Done.

Nuuksion huurteinen – Marraskuinen kaikille avoin kuntoliikunta- ja ulkoilutapahtuma, jossa vaihtoehtoina on rogaining ja erikoispitkän matkan suunnistus.

Tärkeitä linkkejä kuntosuunnistajalle

Rastilippu

Suomen Suunnistusliiton kuntosuunnistajan sivut

Erinomaisia opetusvideoita HS:n jäsenen Tapio Haarlaan tuottamana (YouTube)