Kiintorastit lähellä ja Nuuksiossa

Tällä sivulla: Lähikiintorastit, Lasten rastit, Nuuksion kiintorastit, Karttojen myyntipisteet

Helsingin Suunnistajat ylläpitää kiintorasteja kaupunkimaastoissa (Lähikiintorastit ja Lasten rastit) ja Nuuksiossa.

Rasteja voit kiertää oman suunnitelman mukaan, tai voit käyttää ratamestarin kartassa suosittelemia ratoja. Voit valita omaan kuntoon ja taitoon sopivan radan ja käyttää samaa karttaa useamman kerran.

Kiintorastikarttoja voit tulostaa ostettuasi haluamasi kartat HS:n verkkokaupasta sinä aikana, kun kyseiset kiintorastit ovat maastossa. Saat karttalinkin ostoksen vahvistusviestissä. Halutessasi voit myös käydä ostamassa karttoja Iltarastit-tapahtumista, Suunnistajan Kaupasta tai muista karttojen myyntipisteistä.

Lasten rastit ovat maksuttomia. Muut kiintorastikartat maksavat 12 euroa/kappale.

Rastit on merkitty maastoon kaupunkimaastoissa kennolevyillä ja Nuuksion maastoissa peltipöntöillä.

Kuva kennolevyrastista
Kuva Nuuksion kiintorastista

Lähikiintorastit

Lähikiintorasteja ylläpidetään vuonna 2024 Helsingin Paloheinän, Pirkkola-Maunulan, Pirkkola-Paloheinän ja Kivikon maastoissa sekä Vantaan Ylästössä. Rastit ovat maastossa 1.5.–30.9. välisen ajan (Kivikon osalta katso poikkeavat tiedot alta). Kartat ovat A4-kokoisia, mittakaava 1:7500, käyräväli 5 m.

Kivikon kiintorastit

Kivikon lähikiintorastit ovat kuntoilijoiden käytettävissä huhtikuun alusta toukokuun loppuun. Maasto on vaihtelevaa Kivikon ulkoilualuetta. Karttoja on myytävänä Iltarasteilla, verkkokaupassa ja myyntipisteissä, joissa myydään Iltarastien omatoimikarttoja.

  • Valmiit rataehdotukset 2 km, 3 km ja 4 km.
  • Rasteilla paperiset Iltarastit-rastiliput
  • Autoille pysäköintipaikkoja Kivikon liikuntapuiston parkkipaikalla, Savikiekontie 6
Kuva paperisesta rastilipusta

Lasten rastit

Lasten Rasteja ylläpidetään vuonna 2024 Pirkkolassa, Paloheinässä, Uutelassa ja Lauttasaaressa. Rastit ovat maastossa 1.5.-15.8. välisen ajan. Kartat ovat A4-kokoisia, mittakaava 1:7500, käyräväli 5 m.

Nuuksion kiintorastit

Nuuksion kiintorasteja ylläpidetään vuonna 2024 Luukissa, Pirttimäessä, Salmessa ja Solvallassa. Rastit ovat maastossa 1.5. alkaen vuoden loppuun saakka. Kartat ovat A3-kokoisia, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m.

Karttojen myyntipisteet

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa karttaa itse, voit käydä ostamassa haluamasi kartat seuraavista myyntipisteistä: