Ei tapahtumia

Kiintorastit lähellä ja Nuuksiossa

Kiintorastit on merkattu maastoon kuvan mukaisesti

Kiintorastit ovat kaikkien käytettävissä ja kierrettävissä, vapaasti valittavina ajankohtina. Voit valita omaan kuntoon ja taitoon sopivan radan ja käyttää samaa karttaa useampaan kertaan.

Kiintorasteja on Lähikiintorastit (Pirkkola-Maunula, Paloheinä tai muu urbaanimpi metsäalue) sekä Nuuksion kiintorastit. Rasteja voi kiertää oman suunnitelman mukaan tai käyttää  ratamestarin kartassa suositeltuja ratoja. Rasteilla on kennolevyt.

Ylästön lähikiintorastien kartta löytyy tämän sivun alareunasta.

Nuuksion kiintorasteja löytyy Luukista, Pirttimäestä ja Solvallasta. Rasteilla on kiintorastipöntöt. Nuuksion kiintorasteja ei ylläpidetä talven aikana mutta rastit ovat maastossa koko talven. Kartat ovat A3-kokoisia, mittakaava 1:10 000.

Kiintorastien karttoja voit ostaa verkkolomakkeella, toimitus postitse tai noutopisteeseen, kartat voi myös ostaa myyntipisteistä. Kartan hinta on 10 euroa.

Karttojen myyntipisteet

Kiintorastit Nuuksiossa

Nuuksion kiintorastit 2019 karttamallit

Pirttimäki


18 rastia. Rataehdotukset 3.7, 5.5, 6.8 ja 9.9km. Lähtöpaikat Pirttimäki ja Brobacka pysäköintialue (Nuksiontie 30).

Salmi


18 rastia. Rataehdotukset 2.9, 5.2, 8.0km. Lähtöpaikka Salmen ulkoilumaja. Ei käytössä talvella 2021-2022.

Luukki-Halkolampi


20 rastia. Rataehdotukset 3.0, 4.2, 5.2, 6.8 ja 8.9km. Lähtöpaikka Halkolammen pysäköintialue.

Solvalla 

22 rastia

Ylästön kiintorastit 2022

Maasto Ylästön lähiön ja Silvolan tekojärven välissä ja sen pohjoispuolella on kaksijakoinen ja pienehkö. Osa pohjoisosasta on tiheää pensaikkoa. Polkuja on runsaasti, onhan maasto lähiliikunta-aluetta. Vähän käytettynä maasto kuitenkin on tutustumisen arvoinen. Reittiin voi vielä lisätä polkukierron Pitkäkosken rantamaisemiin. Löytyypä Vantaanjoen yli menevän sillan pielestä pöytäkin vaikka pientä kahvihetkeä varten. Kun yhdistelee rasteja eri järjestyksessä, suunnistustehtävää löytyy useaksikin kertaa.

Suositeltavia lähtöpaikkoja ovat: Ollaksentien eteläpää, Lehtikuusentien länsipää, Malmirajantien os. 19 ja 21 välillä lähtevä ulkoilupolku sekä Pitkäkosken maja, josta on lyhyt matka em. siltaa Vantaanjoen pohjoispuolelle.

Kartta on tulostettavissa alta. Ole hyvä.

Ylästö Kiintorastit 2022