Stadin Sprintticupissa päästään jälleen kaupunkisuunnistamaan Helsingissä tutussa muodossa talvikaudella 2023–2024. Järjestäjinä toimivat nyt syksyllä Rasti-Jyry sekä suunnistuselämyksiä tuottava Get Sports Done. HS liittyy mukaan sarjaan järjestäjänä kevään 2024 puolella. Stadin Sprintticupissa on tarjolla uudet mielenkiintoiset viikoittain vaihtuvat sprinttimaastot. Lähdöt keskiviikkoiltaisin klo 17:30 – 19:00, maali sulkeutuu 20:00. Osallistumismaksu on 10 euroa. Alle 19-vuotiaille 5 euroa. Tapahtumassa saatetaan ottaa kuvia, joita käytetään tapahtuman markkinointi- ja mainostarkoituksiin. Huom! Kolmessa viimeisessä tapahtumassa mukana myös Firmasprintti ilmoittautuneille joukkueille.

Stadin Sprintticup 2023

Tulevat tapahtumat

22.11.2023 Kaivopuisto-Uunisaari, Get Sports Done

Sijainti: Kaivopuisto, Helsinki

Ilmoittautuminen täältä tai paikanpäällä

TULOKSET

Lisätiedot: Tällä kertaa lamput suuntaavat kohti eteläistä Helsinkiä, Kaivopuiston ja Uunisaaren poluille. Kyllä, Uunisaaren silta on auki ja suunnistajat pääsevät valloittamaan saaren viiden vuoden tauon jälkeen. Tule siis paikalle ja koe eteläinen Helsinki parhaimmillaan!

29.11.2023 Violanpuisto, Rasti-Jyry

Sijainti: Hämeentie 105, Helsinki

Ilmoittautuminen täältä tai paikanpäällä

Menneet tapahtumat

8.11.2023 Valpurinpuisto, Get Sports Done

1.11.2023 Viikin tiedepuisto, Rasti-Jyry

15.11.2023 Taka-Töölö, Rasti-Jyry

Mikä on Stadin Sprintticup?

Stadin Sprintticup on sarja kaikille avoimia kaupunkisuunnistustapahtumia Helsingissä. Kaupunkisuunnistus eli sprintti on suunnistuksen alalaji, jossa suunnistus on tuotu kaduille ja pihoille. Haasteena on löytää lyhyin reitti ja toteuttaa se täydessä vauhdissa. Tutussakin ympäristössä vauhti lisää vaikeutta, kun päätöksiä parhaan reitin valinnasta ja käännöksiä pitää tehdä nopeaan tahtiin. Rakennukset, aidat, muurit, pensaat ja muut kielletyt kohteet muodostavat sokkelon, jossa suunnistajan on ensin hahmotettava kartalta nopein sallittu reitti ja sitten toteutettava se sujuvasti juoksuvauhdissa. Kilpailuissa ihanneaika on noin 15min, kuntosuunnistustapahtumissa jokainen kulkee omaan tahtiinsa eikä ajanotto ole pakollista. Tule rohkeasti kokeilemaan!

Yleiset ohjeet kertauksena

 • Lähdöt keskiviikkoiltaisin klo 17:30 – 19:00, maali sulkeutuu 20:00.
 • Osallistumismaksu 10 euroa. Alle 19-vuotiaille 5 euroa.
 • Radat täysvaikeat (A) n. 3,5 km ja (B) n. 2-2,5km km sekä (C) keskivaikea alle 2 km.
 • Maksutapoina käyvät korttimaksu, maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut
 • Stadin Sprintticupin tapahtumat ovat kaikille avoimia kuntosprinttejä, lisenssiä tai suunnistusseuran jäsenyyttä ei vaadita.
 • Suosittelemme saapumista julkisilla tai pyörällä. Autolla saapuvat vastaavat itse sopivan pysäköinnin löytämisestä.
 • Varaa mukaan jonkinlainen valaisin vaikka kadut ovatkin pääosin valaistuja. Heijastinliivi on erittäin kannatettava lisävaruste.
 • Talviolosuhteissa nastarit on hyvä kenkävalinta. Sulan maan kaupunkisuunnistukseen tavallinen lenkkari sopii hyvin.
 • Noudata kartan kiellettyjä alueita. Sprintisuunnistuksessa kielletyille alueille ei saa mennä eikä ylittää vaikka pääsisitkin. Noudattamalla sääntöjä varmistat, että saamme käyttää maastoa jatkossakin. Maastossa on myös valvontaa.
 • Muista, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija. Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.
 • Tarkemmat tiedot seuraavasta tapahtumasta löytyvät ylempänä tältä verkkosivuilta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Tarkemmat tiedot menneistä tapahtumista löytyy alta.

Arkisto

Aikaisemmat tapahtumat, kausi ’22-’23

29.3.2023 Ruoholahti – Jätkäsaari, HS – kolmas Firmasprintin osakilpailu

Tapahtuman tulokset.
Firmasprintin pisteet ja kokonaispistetilanne
Virheistä tuloksissa (ja joukkuepisteissä) sähköpostia jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Maunula 22.3.

Tapahtuman tulokset.
Firmasprintin pisteet ja kokonaispistetilanne
Virheistä tuloksissa (ja joukkuepisteissä) sähköpostia jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Malminkartano 15.3.

Malminkartanon Sprintticup tarjosi parastaan ratamestari Kari Sanen johdolla! Reitinvalinnoissa riitti pähkäiltävää ja radat olivat rytmikkäät! Malminkartano oli myös Firmasprintin ensimmäinen osakisa. Kiitos osallistujille! Ratamestarin blogissa jälki- ja reittianalyyseja (oikea sivupalkki) Ratakohtaiset tulokset sekä FirmaSprintin joukkuetulokset.

Kalasatama 8.3.

HS:n kuntosuunnistuskausi alkoi 8.3. Kalasataman Stadin Sprintticupin myötä. Kauppakeskus Redi toimi kilpailukeskuksena ja paikalle pääsi näppärästi metrolla. Osallistujia oli noin 150 ja ratoja kolme, joista A-rata oli ylivoimaisesti suosituin. Sää oli talvinen, tiet ja väylät olivat jäisiä, mutta nastalenkkareilla pääsi kaasuttelemaan rm. Topi Syrjäläisen oivaltavat radat sujuvasti. Tästä Tulokset

01.03.2023, Etu-Töölö, GSD

Kenkäsuositus: Nastari, paikoitellen todella liukasta, suurimmaksi osaksi huonosti hiekoitettua.

Sijainti: Etu-Töölö

TULOKSET

Ratamestari: Anton Salmenkylä

22.02.2023, Olympiastadion, Rasti-Jyry

15.02.2023, Viikki, GSD

Ratamestari Anton Salmenkylä

08.02.2023, Itä-Pasila(Velodromi), Rasti-Jyry

01.02.2023, Herttoniemenranta, GSD

Ratamestari Anton Salmenkylä

25.01.2023, Kamppi-Hietalahti, Rasti-Jyry

Ratamestari Jarmo Paikkala

30.11.2022, Vallilanlaakso, Get Sports Done

Ratamestari Anton Salmenkylä

23.11.2022, Katajanokka, Rasti-Jyry

Ratamestarit Jarmo Paikkala
ja Lauri Tapola

16.11.2022, Kaisaniemi-Kallio, Get Sports Done

Ratamestari Anton Salmenkylä

09.11.2022, Koskela, Rasti-Jyry

Tämän kertainen sprintticup kisattiin Koskelan vaativalla kerrostaloalueella ja osanottajia oli liki 200!

TULOKSET

Ratamestarit: Maisa Gustafsson ja Jussi-Pekka Hanhela

02.11.2022, Eira-Hernesaari, Get Sports Done

Sprintticup suunnistettiin merellisessä Eirassa sopivan lämpimässä syysilmassa ja paikalle saapui yli 150 innokasta suunnistajaa, kiitos kaikille!

TULOKSET, REITINVALINTA-ANALYYSI

Ratamestari: Anton Salmenkylä

27.10.2022, Kamppi, Rasti-Jyry

Kausi 22-23 polkaistiin komeasti käyntiin Kansalaistorin pohjoislaidalta, mistä pääsi kätevästi Baanaa pitkin Kampin sokkeloihin.

TULOKSET

Ratamestari: Jorma Helin

Aikaisemmat tapahtumat, kausi ’21-’22

23.3. Kannelmäki

16.3. Hietaniemi

Stadin Sprintticupin 2021-2022 kaikki tapahtumat:

Kannelmäki 23.9.

Ratamestari Kari Sane

Kilpailukeskus Kannelpuiston liikuntapiste. Pysäköinti on Kauppakeskus Kaaressa (Kantelettarentie 1). Junalla pääsee ihan lähelle ja fillarihan parhaiten. Linkki Karin tekemälle opastussivulle, josta löydät tietoa siitä miten löydät perille.

Kannelmäen SprinttiCupin sivut löydät täältä. Lue lisää Kannelmäen sprintin valmisteluista Karin blogista

Tulospalvelu: Kannelmäen Sprintticupin ja FirmaSprintin tulospalvelu sekä FirmaSprintin kokonaispisteet kahden osakilpailun jälkeen. Mahdollisissa epäselvyyksissä tuloksissa laita viestiä: jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Tervetuloa stadiin sprinttailemaan!

Kalasatama 16.9.

Kuvaus: Kalasataman uusi ja moderni asuinalue yhdistettynä Sörnäisten teollisuusalueeseen luo suunnistajalle kaksi täysin erilaista sprinttisuunnistustehtävää. Näiden välillä on paljon vilkkaita katuja ja siksi varovaisuus liikenteen ja radan risteyskohdissa korostuu äärimmilleen.

Vaikeimmille A ja F radoille tulee eritasossa olevia rasteja, jotka sijaitsevat kauppakeskus Redin alueella. Perehdy hyvin sprinttikartan kuvaustapaan.

Parkki: Kauppakeskus Redi. Pyörällä pääsee paikalle hyvin. Valitettavasti HKL:n lakko alkaa 16.9. ja se pysäyttää metroliikenteen. Bussi- ja lähijunaliikenne kulkevat tavalliseen tapaan.

Kilpailukeskus: sijaitsee osoitteessa Leonkatu 2 – 3.

Ratatarjonnassa täysivaikeat A-rata n. 3,5km, B-rata 3km sekä keskivaikea C-rata 2,5km.

Ratamestari Anton Salmenkylä

Tulospalvelu: Kalasataman Sprintticupin ja FirmaSprintin tulospalvelu sekä FirmaSprintin kokonaispisteet kahden osakilpailun jälkeen. Mahdollisissa epäselvyyksissä tuloksissa laita viestiä: jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Tervetuloa Kalasatamaan!

Malmi 9.9.

Parkki osoitteessa Vanha Helsingintie 13. (Liiketalousopisto Perho). Kilpailukeskus sijaitsee parkkipaikan kupeessa. Malmin asema on 600 m päässä.

Ratatarjonnassa löytyvät täysivaikeat A-rata n. 3,5km, B-rata 3km sekä keskivaikea C-rata 2,5km. Firmasprintti = A-rata.

Tulospalvelu: Malmin Sprintticupin ja FirmaSprintin tulospalvelu. Mahdollisissa epäselvyyksissä tuloksissa laita viestiä: jyrki.louhi at helsinginsuunnistajat.fi

Ratamestari Otto Kaario ja Atte Lahtinen

Sprintticup 2020

Koronakevään keskeyttämä Sprintticup jatkui syyskuussa, jolloin järjestettiin keväältä siirtyneet tapahtumat:

 • to 3.9. Lauttasaari, rm Otto Kaario
 • to 10.9. Malminkartano, rm Kari Sane, Tapio Laurenin muistokilpailu

Syyskuun Sprintticup-tapahtumat jatkoivat keväällä keskeytynyttä yritys- ja kaverijoukkueiden Firmasprintti-sarjaa (F-rata).

Sprintticup 10.9. Malminkartano

Ratamestari Kari Sane laati Malminkartanon mainioon sprinttimaastoon vaativat radat, joilla sujuva suoritus edellytti malttia loppuun asti. Tällä kertaa saamme nauttia myös poikkeuksellisen laajasta ennakkomateriaalista (ratamestarin päiväkirja) sekä tuhdista analyysipaketista jälkipelien polttoaineeksi. Tapahtuma oli Tapio Laurenin muistokilpailu.

>> Tulokset väliajat, tuloskortit

>> Reittihärveli

>> Firmasprintin joukkuepisteet

Reittianalyysit:   A-rata   B-rata   C-rata   F-rata

Ei kartan jälkimyyntiä. Lupa suunnistukseen alueella vain tapahtuman aikana. Yksityispihoille EI SAA mennä tapahtuman jälkeen harjoittelemaan.

Sprintticup 3.9. Lauttasaari

Sprintticupin syyskausi jatkui Lauttasaaressa, Otto Kaarion radoilla.

>> Tulokset väliajat, tuloskortit

>> Firmasprintin joukkuepisteet

Ei kartan jälkimyyntiä. Lupa suunnistukseen alueella vain tapahtuman aikana. Yksityispihoille EI SAA mennä tapahtuman jälkeen harjoittelemaan.

Sprintticup 12.3. Jätkäsaari

Sprintticupin kausi jatkui Jätkäsaaressa, uudessa maastossa ja uudella kartalla, ratamestarina Topi Syrjäläinen.

>> Tulokset, väliajat, tuloskortit, reittianalyysi, WinSplits sekä Firmasprintin joukkuepisteet

Bonuksena vielä Kari Sanen Jätkäsaaren A-radan analyysi.

Ratamestarin terveiset Jätkäsaareen

En ollut nähnyt Jätkäsaaren uutta karttaa, kun Sprintticupin ratamestarointia minulle tarjottiin. Kartan avauduttua minua odottikin erittäin positiivinen yllätys: loistava sprinttialue hyvin epäsäännöllisellä kaavoituksella. Tiesin, että tähän saa haastavat radat.

Pyrin tekemään radoista sellaiset, joista itse nauttisin. Tiukkaa reitinvalintaväliä toisensa perään, rytmitystä kuitenkaan unohtamatta. Uskon, että radalla pärjää suunnistaja, jonka meno on sujuvaa ja suunnistus pysyy kokoajan edellä.

Topi Syrjäläinen
ratamestari

Karttakuvat: Jätkäsaari 2020 uusi ISSprOM2019 kuvaus: monitasoisen alueen kuvaus vinoviivoituksella, vilkkaammat kadut tumman ruskealla.

Sprintin päivitetyt karttamerkinnät

Karttakuvat: Malminkartano 2017 (ISSOM2007 kuvaus) ja 2020 (uusi ISSprOM2019 kuvaus).

Sprintticupin kartat on päivitetty sprintin uuden, 2020 alusta käyttöön otetun kuvausohjeen mukaan. Näkyvin uudistus on ns. “puskavihreän” muutos. Läpipääsemättömän ja kielletyn pensaan tai kasvillisuuden värisävy on nyt kirkkaampi vihreä (aikaisempaa vaaleampi). Kielletty “tonttivihreä” on väriltään ennnallaan.

Pienempiä muutoksia ovat vilkkaampien katujen väritys tummemmalla ruskealla ja kielletyn alueen merkitä vinoristikolla. Lisätietoja uudesta karttasäännöstä SSL:n tiedotteessa.

Muistathan myös muut sprintin kielletyt kohteet. Näille alueille ei mennä, ei ylitetä eikä aliteta (vaikka olisi mahdollista)!

Sprintticup 2020 kevät kalenteri

Koronavirus-epidemian vuoksi kevään 2020 loput tapahtumat 19.3. Malminkartano ja 26.3. Lauttasaari siirtyvät syyskuulle. 

 • to 5.3. Länsi-Pasila, rm Atte Ikola, Tulospaketti
 • to 12.3. Jätkäsaari, rm Topi Syrjäläinen, Tulospaketti
 • to 19.3. Malminkartano, rm Kari Sane
 • to 26.3. Lauttasaari, rm Otto Kaario

Tarkemmat tiedot löytyvät tältä sivulta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

>> Seuraa Sprintticup päivityksiä Facebookissa

Tulokset 5.3. Länsi-Pasila

Kausi avattiin Länsi-Pasilassa, ratamestareina Atte Ikola ja Hannu Lammi.

Tulospakettiin on lisätty WinSplits-analyysi ja lisäksi Kari Sane teki iltapuhteena reittianalyysin A-radasta. Nyt spekuloimaan!

>> Tulokset, väliajat, WinSpilts, reittianalyysi

“Kuvassa radan kuningasväli, jossa on kaksi hyvää reittiä – kaukaa vasemmalta kiertävä violetti ja oikealta luikerteleva vaaleansininen – molemmat reittejä, joita ei helposti osaa hahmottaa parhaiksi ja lisäsi vaaleansininen vaatii tarkkaa suunnistusta.” — analyysi Kari Sane

Näin toimit Sprintticupissa

Tarkista Sprintticupin kalenterista tapahtuman paikka ja mahdolliset tarkemmat ohjeet. Tunnistat tapahtumapaikan telttakatoksesta, jonka ympärillä touhuaa ehkä useampikin suunnistukseen valmistautuva. Tapahtumapaikalla myynti, lähtö ja maali ovat usein lähekkäin. Aloita karttamyynnistä, kerro minkä radan haluat suunnistaa (A=3.5km, B=3.0km molemmat vaikeita ja C=2.5km helpotettu) ja maksa osallistuminen (10€, maksutavat). Saat “narikkalapun”, jolla saat kartan lähtöpaikalla. Halutessasi voit vuokrata emit-kortin ajanottoa varten (2€). Pyydä rohkeasti apua myynnin toimitsijoilta.

Sprintissä ajanotto ja rastien leimaus tapahtuu emit-järjestelmällä kuten metsäsuunnistuksessa. Emit-kortti on pieni, muovinen “läpyskä”, joka rekisteröi leimat rasteilta sekä kuluneen ajan. Tapahtuman lähdössä nollaat kortin ns 0-leimasimella eli laitat emit-kortin leimasimen päälle ja odotat, että leimasimen valo välähtää 4 kertaa. Ajanotto alkaa, kun nostat kortin. Ota karttasi valitsemasi radan ämpäristä.

Kartta on hyvin tarkka, mittakaava 1:4000 tarkoittaa, että 1cm kartalla on 40m maastossa. Aseta kartta menosuuntaan ja laita peukalo oman sijaintisi kohdalle. Lähdön jälkeen suuntaat matkasi lähellä olevaan K-pisteeseen (matka 0-50m on viitoitettu, joskus K-piste on sama kuin lähtö). K-piste on merkitty kartaan kolmiolla ja maastossa on rastilippu, mutta ei leimasinta. Seuraavaksi valitse reittisi rastille numero 1 ja toteuta reittisuunnitelmasi tarkasti.

Muista sprintin kielletyt kohteet! Et saa mennä kielletylle alueelle, vaikka pääsisitkin. “Tonttivihreällä” on usein merkitty isojakin yksityisiä piha-aluita, joille ei ole haettu tai saatu lupaa. Sääntöjä kunnioittamalla varmistat, että saamme käyttää maastoa jatkossakin. Pienemmät “tonttivihreät” sekä kirkkaat “puskavihreät” ovat esimerkiksi istutuksia tai pensasaitoja, joiden kautta et saa kulkea. Samoin sprinttikarttaan on kuvattu kiellettyjä ylitsepääsemättömiä jyrkänteitä, aitoja ja muureja. Näitäkään et saa ylittää etkä alittaa vaikka pystyisitkin. Reilu peli kaikille eli älä oikaise, jos karttamerkki sen kieltää!

Käännä karttaa kulkiessasi niin, että kartta osoittaa koko ajan menosuuntaan. Aloita rauhallisesti, kulje pari ensimmäistä rastiväliä vaikka kävellen ja varmista, että tunnistat karttaan kuvatut talot, kadut, polut jne maastosta. Kun lisäät vauhtia, huomaat kuinka kiire lisääntyy karttaa lukiessa ja oikeita risteyksiä ja talonkulmia etsiessä.

Rasteilla on saman näköinen leimasin kuin lähdössä (ilman vilkkuvaloa) ja leimaus tapahtuu samaan tapaan viemällä emit-kortti leimasimen päälle, nyt sinun ei tarvitse odotella vaan kosketus leimasimeen riittää. Jokaisella rastilla on oma tunnusnumero, josta voit tarkistaa, että rasti on juuri se mitä olit etsimässä. Kulje ratasi rastit läpi numerojärjestyksessä 1-2-3-…

Maali on merkitty karttaan kahdella sisäkkäisellä ympyrällä. Maalissa on vielä maalileimasin, jonka leimauksella ajanotto päättyy. Maalin jälkeen siirry tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot puretaan ja saat tiedon käytetystä ajasta sekä onnistuneesta suorituksesta (kaikki rastit leimattu oikeassa järjestyksessä). Tulostietosi löytyvät online-tulospalvelusta.

Onnea matkaan!

Sprintticup 2019 kevään tapahtumat

28.3. Länsi-Pasila (HS)

>> Tulokset ja väliajat

>> Rata-analyysi   >> Reittihärveli

21.3. Kannelmäki (HS)

Etelä-Kannelmäessä oli jo selvät kevään merkit: 95% sulaa rataa ja upeat 275 sprinttaajaa. Ratamestari Kari Sane tarjoili haastavien ratojen lisäksi perustellisen kuvauksen ratamestarin valmistelutyöstä ja hyvät ainekset jälkipeliin, erityisaiheena mm. Pelimannintien silta .

>> Tulokset ja väliajat

>> Rata-analyysi   >> Reittihärveli

14.3. Haaga (HS)

Kaunis, sateeton ilta toi Haagaan yli 200 sprinttaajaa. Vauhdikkailla radoilla oli tarjolla reitinvalintaa korkeuseroja ja hankikantoa huomioiden. Ratamestarina Atte Ikola.

>> Tulokset ja väliajat

7.3. Maunula (HS)

Kauden 2019 avaus lumi/räntäsateessa. Sprintticupin uusi, pienipiirteinen maasto Topi Syrjäläisen tuoreella kartalla, ratamestarina Katja Lahtinen.

>> Tulokset ja väliajat

Sprintticup 2018 kevään tapahtumat

22.3. Länsi-Pasila (HS)

Länsi-Pasila on yksi Helsingin parhaimpia sprinttialueita. Tälläkin kertaa tarjoiltiin vauhdikasta ja vaativaa sprinttiä, jossa tarvitaan hyvää kartanlukutaitoa ja nopea päätöksentekoa. Ratamestari Hannu Lammi.

>> Tulokset ja väliajat

15.3. Kannelmäki (HS)

Kannelmäessä saatiin kylmää kyytiä ja liukkaita latuja viime syksyn SM-sprintin haastavassa monitasoisessa maastossa. Ratamestari Kari Sane oli suunnitellut mainiot radat sekä kisaajien iloksi koonnut mittavan analyysipaketin ja päiväkirjan sprintin valmistelutyöstä.

>> Tulokset ja väliajat

>> Rata-analyysi   >> Reittihärveli

8.3. Sibeliuksen puisto (HS)

Kevään 2018 Sprintticup käynnistettiin Sibeliuksen puiston vielä talvisissa maastoissa. Nastarit olivat tarpeen sekä vähän apuvaloa kartanlukuun. Lumisade saapui vasta kisan jälkeen. Ratamestari Hannu Lammi.

>> Tulokset ja väliajat

Sprintticup 2017 syksyn tapahtumat

23.11. Nikkilä (Trian)

>> Tulokset ja väliajat

Sipoon kisa käytiin vähälumisissa olosuhteissa Nikkilän sydämessä kevään Huippuliigan kartalla.  >> Katso tarkemmat tiedot

16.11. Suomenoja (EsAk)

>> Tuloksetväliajat ja reittihärveli

Suomenojan kisa tarjosi vauhdikasta ja haastavaa urbaania sprinttisuunnistusta. Ratamestari Kimmo Berg.  >> Katso tarkemmat tiedot

9.11. Tukkutori (HS)

>> Tulokset ja väliajat

Kisa käytiin Sörnäisissä, Tukkutorin varasto- ja toimistorakennuskortteleissa sekä läheisillä kerrostaloalueilla. Monelle Sprinttipäivästä tuttua todella monipuolista ja vauhdikasta sprinttimaastoa. Radat on suunnitellut Arttu Syrjäläinen, kartta on Topi Syrjäläisen käsialaa.  >> Katso tarkemmat tiedot

2.11. Saunalahti (EsSu)

>> Tuloksetväliajat ja reittihärveli

Sprintticupin kolmas kisa Espoon Suunnan järjestämänä Saunalahdessa. Maasto kerrostaloista koostuvaa asuinaluetta palvelurakennuksineen ja viheralueineen.  >> Katso tarkemmat tiedot

26.10. Nummela (RaVi)

>> Tulokset ja väliajat

Rasti-Vihti tarjoili vaativaa taajamasprinttiä vaihtelevassa maastossa ja haastavissa keliolosuhteissa, ratamestarina Niko Sorvari.   >> Katso tarkemmat tiedot

19.10. Kivinokka (Jyry)

>> Tuloksetväliajatreittihärveli

Sprintticup jatkui kesätauon jälkeen Kivinokassa Kulosaaren ja Herttoniemen kupeessa Rasti-Jyryn järjestämänä. Kivinokan maisemat tarjoavat virkistysalueen, jossa lomittuvat metsäluonto, kartanopuisto ja työväen kesämaja- ja puutarhakulttuuri.  >> Katso tarkemmat tiedot

Sprintticup 2017 kevään tapahtumat

9.3. Lauttasaari – Vattuniemi (HS)

Sprintticupin avauksen tulokset, väliajat ja reittianalyysi.

Sprintticupin avaus suunnistetaan Lauttasaaressa, Vattuniemen merellisessä ympäristössä. Sprinttihaasteita tuo alueen toimisto-/teollisuuskorttelit sekä kerrostaloalueet. Todella mainio sprinttialue. Alueen kartta valmistunut tänä keväänä ja ensikäytössä tässä kilpailussa. Kartantekijä ja radat suunnitellut Arttu Syrjäläinen.

23.3. Hietaniemi (HS)

Hietaniemen tulokset ja väliajat sekä ReittianalyysiRatamestari Topi Syrjäläinen.

Vauhdikas sprintti Hietaniemen puisto- ja rantamaastossa. Naapuriratojen rastien läheisyys aiheutti normaalia enemmän hylkäyksiä varsinkin A/F-radoilla.

30.3. Lauttasaari – Myllykallio (HS)

Myllykallion tulos- ja analyysipaketti (tulokset, väliajat, reittianalyysi ja härveli)

Lauttasaaren Myllykalliossa Sprintticupin kävijäennätys 251 osallistujaa, joille tarjoiltiin ratamestari Kari Sanen lupauksen mukaisesti intensiivistä ja nopeaa reitinvalintaa vaativaa sprinttiä.

Tapahtumaa varten pyydettiin yli 50 taloyhtion luvat pihojen käyttöön. Lupaehtojen mukaisesti tämä maastokokonaisuus oli suunnistajien käytössä vain tämän tapahtuman ajan,

6.4. Espoon Keskus (EsSu)

Espoon Keskuksen tuloksetväliajat ja härveli.

Kilpailumaasto on erittäin haasteellinen monimuotoisten rakennusten ja eri tasoissa liikkumisen johdosta.

Lisätiedot EsSun sivulla.

27.4. Tapiolan urheilupuisto (EsAk)

>> Espoon Akilles

4.5. Laakso (HS)

Laakson tulokset, väliajat ja analyysi

Kevään viimeinen Sprintticupin kilpailu juostiin Laakson kentän kupeessa rauhallisella sairaala-alueella.

Ratamestari ja kartantekijä Arttu Syrjäläinen oli laatinut vauhdikkaat ja vaativat radat kartanvaihtoineen varsin pienelle alueelle.

Sprintticup 2016

Sprintticup 2016 syksy tulokset

To 20.10. Rasti-Jyry
Katajanokka, ratamestari Reijo Helin.  Tulokset  Väliajat

To 27.10. Helsingin Suunnistajat
Hietaniemi, ratamestari Topi Syrjäläinen.  Tulokset, väliajat, tuloskortti, reittianalyysi

To 3.11. Espoon Suunta
Suurpelto.  Tulokset ja väliajat

To 10.11. Rasti-Vihti
Nummelan uimahalli, Vihti  Tulokset ja Väliajat

To 17.11. Espoon Akilles
Etelä-Leppävaara. Tulokset ja VäliajatReittihärveli sekä Rastivälianalyysi

Sprintticup yhteispisteet 2016 syksy

Sprintticup 2016 syksyn kärjen loppupisteet 5/5 tapahtuman jälkeen

SPRINTTICUP loppupisteet 5/5
A-rata
sijanimipisteet
1.Antti Parjanne69
2.Veli-Pekka Kuutti68
3.Ollipekka Heikkilä63
4.Jukka-Pekka Seppänen44
5.Eemeli Suominen44
6.Alvar Palmen32
7.Antti-Pekka Leskinen31
8.Aapo Leskinen30
9.Eero-Matti Vainio27
10.Artem Popov25
B-rata naiset
1.Sara Karvonen45
2.Tuuli Heikkilä39
3.Anni Kivilaakso22
4.Sanni Norrbacka20
5.Maija Heikkilä15

Sprintticup 2016 syksyn kisat

Loka-marraskuussa kisattiin jälkimmäinen puolisko Sprintticupin kymmenen sprinttisuunnistustapahtuman sarjasta.

17.11. Leppävaara

Sprintticup Etelä-Leppävaarassa, järjestäjä Espoon Akilles.

Leppävaaran Tulokset ja VäliajatReittihärveli sekä Rastivälianalyysi

10.11. Nummela

Sprintticup Nummelassa lumisissa olosuhteissa, järjestäjä Rasti-Vihti.

Nummelan Tulokset ja Väliajat

3.11. Suurpelto

Sprintticup Espoon puolella pikkupakkasessa, Espoon Suunta järjestäjänä.

Suurpellon Tulokset ja väliajat

27.10. Hietaniemi

Ratamestari Topi Syrjäläisen reittianalyysi

Hietaniemen tulokset, väliajat, tuloskortti ja reittianalyysi

Sprintticup jatkui Helsingin Suunnistajien vetovuorolla Helsingin keskustan laita-alueelle, kuuluisan Hietaniemen hiekkarannan ja Sibelius-monumentin äärellä. Hietaniemen maasto on hyvä sprinttialue, joka tarjoaa asfalttipintaa kuin myös puisto-alueen nurmi- ja sorapintaa. Huippulaadukas sprinttikartta on ratamestari Topi Syrjäläisen käsialaa.

20.10. Katajanokka

Uudenmaan sprintticup käynnistyi torstaina keskeltä Stadia Rasti-Jyryn järjestämänä. Kaunis lokakuun ilta, 6 astetta lämmintä ja kuiva keli, vähän tuulta. Uspenskin katedraalin juurella oli vähän tungosta, kun Viron presidentti tuli viereen syömään mustilla pitkillä autoilla. Turvamiehet ja poliisi kävivät tarkastamassa, ettei suunnistuksesta ole vaaraa korkealle vieraalle.

Sprintticup avauksen Tulokset ja Väliajat

Sprintticup 2016 kevät tulokset

Sprintticup laajeni kaudelle 2016 kymmenen sprinttisuunnistustapahtuman sarjaksi ja mukaan tuli uutena järjestäjänä Rasti-Vihti.

17.3. Helsingin Suunnistajat
Oulunkylä, ratamestari: Topi Syrjäläinen. Tulokset Väliajat Reittianalyysi

31.3. Rasti-Vihti
Nummela, ratamestari: Niko Sorvari. Tulokset  Väliajat

7.4. Espoon Suunta
Suurpelto. Tulokset Väliajat

14.4. Espoon Akilles
Soukka, ratamestari: Hannu Numminen. Tulokset  Väliajat Reittihärveli

21.4. OK77
Vallikallio, Leppävaara. Tulokset  Väliajat Reittihärveli

Sprintticup 2015 tulokset

22.10. Helsingin Suunnistajat
Käpylä-Oulunkylä, ratamestari: Arttu Syrjäläinen. Tulokset  Väliajat

26.10. Rasti-Jyry
Eira, ratamestari: Jorma Helin. Tulokset  Väliajat

29.10. Järvenpään Palo
Harjulan koulu, Järvenpää. Tulokset  Väliajat

5.11. Helsingin Suunnistajat
Haaga, ratamestari: Kalle Rantala. Tulokset Väliajat

12.11. Keravan Urheilijat
Keravan (Kalevan) urheilupuisto Tulokset, väliajat, reittihärveli ja rastivälianalyysi

16.11. OK Trian
Opintie 4, Sipoo, ratamestari: Elli Virta Tulokset, väliajat ja analyysi

19.11. Espoon Suunta
Suurpelto. Tulokset, väliajat, reittihärveli ja väliaika-analyysi