Iltarastit 45v. Pirkkolassa 8.8.

  • tehnyt

Iltarastit täyttää tänä vuonna huikeat 45 vuotta! Ensimmäiset Iltarastit järjestettiin Pirkkolassa 15. toukokuuta 1977. Kaikille avoimet, viikoittaisen kuntorastit saavuttivat heti supersuosion, levisivät ympäri Suomen muihin seuroihin ja ovat jatkuneet yhtäjaksoisesti näihin päiviin asti. 

Iltarasteja juhlistetaan Pirkkolan Iltarasteilla maanantaina 8.8. Nykypäivän ratojen lisäksi on tarjolla sama 3 kilometrin rata samalla kartalla kuin 45 vuotta sitten. Kartan mittakaava on alkuperäinen 1:10 000. Historiallisen radan rasteilla on pihtileimasimet, ja tulokset ripustetaan narulle kuten ennen tehtiin. Iltarasteilla oli alusta lähtien myös 5 ja 7 kilometrin radat, mutta Pirkkolan alueella monet niiden rastipisteet ovat jääneet rakentamisen alle.

Radat 2km, 4km, 4V, 5km ja 7km ovat myös tarjolla normaalisti uudella kartalla Emit leimauksella. Suunnistamaan voi lähteä klo 16:30 alkaen ja maali on auki klo 20een saakka. Pysäköinti Pirkkolan urheiluhallien pysäköintipaikoilla ja Pirkkolantien varressa olevalla parkkipaikalla, Pirkkolantie 23. Pirkkolaan pääsee hyvin pyörällä ja sinne on myös hyvät joukkoliikenneyhteydet.

Maalissa on tarjolla HS:n urheilijoiden analysointiklinikka, jonne voi tulla heti maaliin tullessa purkamaan onnistuneet tai epäonnistuneet reitinvalinnat ja rastinotot. Analysointiklinikalta voit hakea toivoa, tukea ja hyviä suunnistusvinkkejä jatkoon.

Urheilumuseon tutkijan Kalle Rantalan kirjoittama kirja Metsissä kuljimme kerran – Helsingin Suunnistajat 1943–2018 kertoo sanoin, kuvin ja kartoin seuran huikean matkan osana pääkaupunkiseudun kehitystä ja suunnistuksen muuttumista. Kirja myynnissä 8.8. Iltarasteilla.

Tervetuloa Pirkkolaan!