Stadin Sprintticup!

  • tehnyt

Stadin Sprintticup on sarja kaikille avoimia kaupunkisuunnistustapahtumia Helsingissä. Kaupunkisuunnistus eli sprintti on suunnistuksen alalaji, jossa suunnistus on tuotu kaduille ja pihoille. Haasteena on löytää lyhyin reitti ja toteuttaa se täydessä vauhdissa. Tutussakin ympäristössä vauhti lisää vaikeutta, kun päätöksiä parhaan reitin valinnasta ja käännöksiä pitää tehdä nopeaan tahtiin. Rakennukset, aidat, muurit, pensaat ja muut kielletyt kohteet muodostavat sokkelon, jossa suunnistajan on ensin hahmotettava kartalta nopein sallittu reitti ja sitten toteutettava se sujuvasti juoksuvauhdissa. Kilpailuissa ihanneaika on noin 15min, kuntosuunnistustapahtumissa jokainen kulkee omaan tahtiinsa eikä ajanotto ole pakollista. 

HS liittyy mukaan sarjaan järjestäjänä kevään 2023 puolella. Stadin Sprintticupissa on tarjolla uudet mielenkiintoiset viikoittain vaihtuvat sprinttimaastot. Lähdöt keskiviikkoiltaisin (ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta, on torstaina) klo 17:30 – 19:00, maali sulkeutuu 20:00. Osallistumismaksu on 10 euroa. Alle 19-vuotiaille 5 euroa. Radat täysvaikeat (A) n. 3,5 km ja (B) n. 3 km sekä (C) keskivaikea n. 2,5 km.

8.3. Kalasatama

15.3. Malminkartano

23.3. Maunula

29.3. Ruoholahti / Jätkäsaari.