HS:n Stadin Sprintticupin kisat alkavat Kalasatamasta 8.3.

  • tehnyt

Paikka: Kilpailukeskus Kauppakeskus Redi, Englantilaisaukio.

Ratamestari Topi Syrjäläinen on suunnitellut Kalasataman kortteliin hyvät radat, jotka vaativat monipuolisia reitinvalintoja ja hyvää juoksukuntoa.

Lähdöt ja maali: Keskiviikkona klo 17:30 – 19:00 välillä, maali suljetaan klo 20:00.

Karttamaksu: 10 euroa, alle 19v. 5 euroa.

Maksutavat: Käteinen, pankkikortti ja liikuntaedut käyvät ja saldolla voi maksaa. Lue lisää maksutavoista täältä. (Maksutavat ovat samat kuin Iltarasteilla.)

Jalkinesuositus: Viikko ennen tapahtumaa osa teistä oli sulia, mutta jäätä oli maastossa sen verran, että jalkinesuosituksena nastalenkkarit.

Kalasataman sprintti on Firmasprintin ensimmäinen osakilpailu.

Esittely: Stadin Sprintticup on sarja kaikille avoimia kaupunkisuunnistustapahtumia Helsingissä. Kaupunkisuunnistus eli sprintti on suunnistuksen alalaji, jossa suunnistus on tuotu kaduille ja pihoille. Haasteena on löytää lyhyin reitti ja toteuttaa se täydessä vauhdissa. Tutussakin ympäristössä vauhti lisää vaikeutta, kun päätöksiä parhaan reitin valinnasta ja käännöksiä pitää tehdä nopeaan tahtiin. Rakennukset, aidat, muurit, pensaat ja muut kielletyt kohteet muodostavat sokkelon, jossa suunnistajan on ensin hahmotettava kartalta nopein sallittu reitti ja sitten toteutettava se sujuvasti juoksuvauhdissa. Kilpailuissa ihanneaika on noin 15min, kuntosuunnistustapahtumissa jokainen kulkee omaan tahtiinsa eikä ajanotto ole pakollista. Tervetuloa mukaan!

Huom! Muista, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija (aluetta ei ole suljettu liikenteeltä). Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta.