Ratamestarin jälkipelit Nuuksion Huurteiseen 2023

  • tehnyt
Huurteinen lähtö 2023

Tätä kirjoittaessa maanantaina 20.11.2023 Nuuksion Huurteisen leimaisimet on jo käyty keräämässä pois maastosta ja ratamestarit ovat ehtineet katsella sekä tuloksia että osallistujien kulkemia reittejä.

Suunnistusratojen osalta tarkoituksena oli tarjota erikoispitkän matkan ratoja, joissa on paljon pitkiä erilaisia reitinvalintavälejä. Ratoja koitettiin sijoittaa mahdollisimman paljon Katinhännän maaston osaan, joka ei ole ollut kovin runsaassa suunnistuskäytössä. Tästä johtuen radoila oli jonkin verran ohjaajia rastivälejä, jotta päästiin sujuvasti Katinhäntään ja sieltä pois. Kaikki radat koitettiin kuitenkin tehdä haastaviksi. Lyhin 5km rata oli hieman helpompi kuin muut radat. Samaan aikaan yhteislähdössä lähteneet radat katsotiin erilaisiksi keskenään niin että rasteilla ei syntyisi ruuhkia. Ratamestarit pitivät mielenkiintoisimpina väleinä 10km ja 20km pitkää 5-6 väliä, jossa liveloxin perusteella näyttää että kaikkia ratamestarien mielessä olleita vaihtoehtoja on käytetty.

Rogainingin osalta etelä- ja pohjoisosan pisteytys koitettiin saada suurinpiirtein tasaiseksi niin että kilometriä kohden olisi yhtäpaljon pisteitä tarjolla kummallakin puolella. Katinhännän osa oli haastava Rogaining suhteen koska maaston osa oli suhteellisen kapea, jolloin oli vaikea luoda rastiverkostoa jossa olisi syntynyt runsaasti erilaisia tasavahvoja reittivaihtoehtoja. Etelän osalta rastiverkosto oli mielestämme hajoitettu näppärästi ja tulosten perusteella on sinne onkin laadittu hyvinkin erilaisia reittejä.

Palautettakin on saatu ja sitä on luettu. Kiitokset kaikille palautteen antajille. Jonkin verran on toivottu hajontaa.
Katsotaan pitäisikö sitä kokeilla ensi vuonna esimerkiksi suositulla 10km radalla. Samalla kuitenkin
olisi tarkoitus säilyttää erikoispitkän matkan luonne ja pitkät rastivälit eikä tehdä radasta pitkää pitkän matkan suunnistusta. Rogaining osalta ensi vuonna kokeillaan taas Näköalarasteja vuoden 2020 tapaan.

Kiitokset kaikille osallistujille ja tervetuloa Huurteiseen 2024 Rinnekotiin,
Jyrki Louhi ja Petteri Surakka,
Nuuksion Huurteisen ratamestari 2023