Lasten rastit

Kivaa tekemistä joulukuuksi! (Linkkejä pitää korjata)

Tontturalli Pirkkolassa 30.11. – 31.12.2020

Toimi näin:

1. Tulosta allaoleva tontturallin kartta A4-kokoisena värillisenä tai käytä kännykän näytöllä helsinginsuunnistajat.fi/lasten-rastit

2. Mene Pirkkolaan. Hyvä lähtöpaikka on Pirkkolan uimahalli, osoite Metsätie 6.

3. Tontturallin rasteja on maastossa 8 kpl. Voit käydä rasteilla missä järjestyksessä tahansa. Ota paperia ja kynä mukaasi. Rasteilla on sana tai sanoja. Kerää nämä yhteen ja muodosta niistä mielestäsi oikea lause.

4. Lähetä vastauksesi sihteeri@helsinginsuunnistajat.fi osoitteeseen ja osallistut kahden ilmaisen suunnistuksen lasten ja nuorten alkeiskurssin arvontaan (arvo 30€) valitsemallasi ajankohdalla. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti vuoden 2021 alussa.

Tontturalli
Klikkaa karttaa ladataksesi tiedoston

Lasten Rastit vie turvallisesti lähimetsiin

Uudet Lasten Rastit ovat suunnitteilla kevääksi 2021, seuraa ilmoittelua! Huomioi, että vielä voi kuvasuunnistaa Laaksossa ja Lauttasaaressa!  

Lasten Rastit ovat lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille suunniteltuja ratoja Helsingin lähimaastoissa. Radat ovat 1.5 – 2km pitkiä ja kartat helppolukuisia, mittakaava 1:5000 (1 sentti = 50 metriä). Radat tukeutuvat polkuihin, mutta ilkivallan välttämiseksi rastit on sijoitettu sivuun isoimmilta kulkuväyliltä.

Lasten Rastit löytyvät Helsingin liikuntapuistoista. Kausi 2020 on päättynyt mutta kuvasuunnistusta voi kokeilla edelleen Laaksossa ja Lauttasaaressa (katso kartalla).

Katso Lasten Rastien paikat kartalta

Kompassia ei välttämättä tarvita. Maastossa on rastiliput (*), myös lähtö ja maali, ei leimasimia, ei ajanottoa. Kartat ovat maksuttomia ja voit tulostaa A4-kokoisen kartan itse. Karttaa on helppo käyttää myös oman kännykän näytöllä.

(*) Laaksossa ja Lauttasaaressa ei ole rastilippuja, vaan kartan ohessa on valokuvat radan jokaisesta rastipisteestä. Tarkista rastin sijainti kuvien avulla.

Tulosta kartta kaverille tai naapurille ja auta löytämään uusi harrastus!

UUTTA:

Kartta on helppolukuinen, 1 sentti = 50 metriä
Löytämisen riemua tutussa lähimaastossa!
Lasten Rasteilla tärkein suunnistusvaruste on eväät!
Lasten Rasteilla myös kännykkä voi toimia karttana!

Toimi näin

  • Napsauta alla näkyvää karttakuvaa
  • Tulosta maksuton kartta tai käytä karttaa suoraan kännykän näytöllä
  • Ota mukaan Laaksoon ja Lauttasaareen myös rastipisteiden valokuvat (oma linkki kartan alla)
  • Suuntaa maastoon! Liiku ja toimi turvallisesti ohjeiden mukaan

Toimitaan vastuullisesti: sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä ja huomioidaan riskiryhmät.

Laakso 2.2km / 10 rastia, ei rastilippua maastossa, tarkista rastin sijainti kuvien avulla TÄSTÄ LINKISTÄ.

Lauttasaari (mittakaava 1:4000, 1 sentti = 40 metriä) 1.4km / 9 rastia, ei rastilippua maastossa, tarkista rastin sijainti kuvien avulla TÄSTÄ LINKISTÄ.

Suunnistuksen perusteet

Ansku ja Pauliina opastavat suunnistuksen perusasiat 9 lyhyen videon sarjassa. Hyvät ohjeet toimivat myös ilman maastoharjoitusta.

Lasten suunnistuskoulut

Ellen ja Minna kertovat, mitä välineitä suunnistaja tarvitsee, mitkä ovat yleisimmät karttamerkit ja kartan värit, mitä tarkoittaa kartan suuntaaminen ja miten käytetään kompassia. Mukana myös karttamerkkiharjoitus. Kuuden lyhyen opetusvideon sarja.