GPS-seuranta

Pikalinkit

Live GPS-seuranta: käynnissä oleva ja arkistoidut tapahtumat

GPS-seurannan asetukset: kännykkä-appsin lataus ja ohjeet asetuksiin (avaa linkki kännykässä)

Live GPS-seurantaa kännykän paikannuksella

Live GPS-seuranta tapahtuu suunnistajan omalla kännykällä (Android tai iOS), johon ladattu appsi välittää tiedon sijainnista datayhteydellä palvelimelle. Kaikkien seurattujen suunnistajien sijainti ja kuljettu reitti on nähtävissä lähes reaaliaikaisesti selaimessa (noin minuutin viive). Tapahtuman jälkeen palveluun voi ladata myös muilla laitteilla tallennettuja gpx-jälkiä.

GPS-seuranta on tällä hetkellä kokeiltavana osassa Helsingin Suunnistajien järjestämiä kuntosuunnistustapahtumia ja harjoituksia. Tämän “ad hoc” GPS-seurannan kehittäjä on Jarkko Ryyppö, mies reittihärvelin ja karttapullauttimen takana.

GPS-seurannan käyttöohjeet

• Tarvitset Android- tai iOS-kännykän, jossa on GPS-paikannus ja internet-datayhteys
  • Ota kännykkä ja avaa tämä linkki asetus-sivulle
  • Seuraa ohjeita ja valitse käyttöjärjestelmä Android tai iOS
  • Lataa seuranta-appsi kännykkääsi (GPS Logger Androidissa ja Traccar iOS-laitteille)
  • Tee oma linkki (“tracking url”) appsin asetuksia varten, salasana on “hsgps“
  • Avaa appsi ja tee asetukset ohjeiden mukaan

Antamasi lempinimi (“nickname”) näkyy kaikille selaimen seurantanäkymässä, mitään henkilötietojasi ei kerätä. GPS-seuranta on käynnissä vain, kun käynnistät ja suljet sen appsissä.

Sijaintisi ja kulkemasi reitti näkyy selaimella GPS-seurantanäkymässä noin minuutin viiveellä. Live GPS-seuranta on käytössä vain tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeen voit ladata muilla laitteilla tallennetun gpx-jäljen arkistoituun tapahtumaan.

GPS Logger -asetukset Androidissa

Taccar – asetukset iOS