Paloheinän Iltarastit 18.4.

  • tehnyt

Pääsiäismaanantaina 18.4. etsitään rasteja Paloheinän maastosta. Keskuspaikkana Pakilantie 124, Helsinki. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30 – 19.00 välillä ja maali on auki klo 20:een saakka. Ratoja on tarjolla 2 km, 4 km ja 4 V, 5 km (1:7500) ja 7 km kaikki rastit kartta 1:10 000. Aurinkoa ja valoisuutta riittää pitkälle iltaan.

Ratamestari Iiro Jääskeläisen terveiset suunnistajille: Paloheinän maasto on useimmille suunnistajille hyvin tuttua. Lumitilanne vaihtelee, alueilla joihin aurinko on paistanut ovat paikoin lumettomia. Lumi on tallautunut poluilla tiiviiksi ja osin jäiseksi, joten niitä pitkin pääsee etenemään hyvin. Nastarit ovat tarpeen. Onneksi pienimmätkin rastikivet ovat paljastuneet lumen alta.

Alueella on tiheä polkuverkosto. Radoilla haastetaan erityisesti reitinvalintataitoa, mutta vaikeimmilla radoilla myös rastinottoa kuvioköyhällä alueella. Ratoja laatiessa ei ole huomioitu poikkeuksellisen pitkään jatkuvia hiihtokelejä. Ainakin lumetettu latuosuus (1,7 km ja ensilumen latu) lienee hiihtokunnossa koko rastien metsässä olon ajan, vältättehän latujen turmelemista. Ennen maaliin tuloa ylitetään lumetettu latuosuus poikittaissuunnassa.

Paloheinän rastit ovat maastossa 17.4. – 1.5 välisen ajan. Tämän lomakkeen kautta voit tilata karttoja, jos et pääse paikanpäälle. Huomioi myös, että Nuuksion kiintorastit ovat viety Solvallan ja Pirttimäen maastoon. Karttoja voi tilata lomakkeen kautta (postitse) mutta myös ostaa IR vaunusta.

Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Iltarastit kertamaksu- ja saldopalvelujen avulla voi käyttää Emit-korttiasi maksuvälineenä ja rekisteröimällä Express-palveluun pääset nopeasti maastoon itsepalveluautomaatin kautta. Tutustu Kertamaksu/Saldo palveluihin. ja express palveluun. Voit myös ilmoittautua paikalla.

Tervetuloa Paloheinään!