Solvallaan suunnistamaan 6.5.

  • tehnyt

Kesäkuun ensimmäiset Iltarastit suunnistetaan Solvalla-Ruuhijärvellä, jonka maasto on hyväkulkuista ja kuvauksellisen kaunista kalliomaastoa. Kyseessä siis lähes täydellinen Lukkari-Jukola harjoitusmaasto.

Parkkiopastus alkaa osoitteessa Nuuksiontie 82, Espoo. Kartanmyynti on Swinghillin laskettelurinteen ylätasanteella. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30 – 19.00 välillä ja maali on auki klo 20:00:een saakka. Huomio poikkeuksellinen omatoimisuunnistus, joka alkaa vasta maanantaina 6.6. ja rastit ovat maastossa sunnuntaihin 12.6. saakka. Ratoja on tarjolla 2, 4, 4v, 5 (1:7500) 7, 9 ja 12 km radat ja kaikki rastit kartta 1:10 000.

Ratamestarina on toiminut paljon metsässä viihtyvä ja Yhteislähtöryhmän superaktiivi Petteri Surakka, joka kuvailee ratamestarointia sanoilla “draamaa ja yllätyksiä”

“Ilokseni pääsin tekemään Ruuhijärven Iltarastien radat. Jalkavaivojen takia syksyinen maastotiedostelu jäi väliin, mutta koska maasto on minulle erittäin tuttu ei ollut syytä huoleen. Pitkään maastossa keväällä viihtynyt lumikaan ei aiheuttanut harmaita hiuksia. Ensimmäinen maastossa tehty lenkki aiheuttikin sitten pientä ahdistusta. Pitkien ratojen oli tarkoitus kulkea Levo-Antiaksen ympärillä olevalla alueella, jolta löytyy aarniometsää ja hienoja jyrkänteitä. Alueella tehdyn ennallistamisen johdosta alue oli muuttunut niin paljon että se oli pakko jättää pois. Olin siis lähes 0-pisteessä. Radat ovat suunniteltu Jukola harjoittelua silmälläpitäen. Rastivälit ovat pidempiä ja rastit pyritty sijoittamaan takarinteisiin. 2 ja 4 km radat tukeutuvat polkuihin ja selkeisiin maastonmuotoihin. 4V rata on rastinotto teemalla ja suhteessa muihin lyhyisiin ratoihin runsasrastinen. 5 ja 7 km radat on pidemmillä rastiväleillä vauhdikasta avokallio suunnistusta. 9 ja 12 km radat on tehty puhtaasti Jukolaan valmistautuvia ajatellen. Rytminvaihto on näiden ratojen teema. Ratasuunnittelussa olen pyrkinyt tekemään radat niin että radoilla ei ole samoja rastivälejä. Kannustankin harjoittelemaan radoilla myös omatoimisesti sen viikon ajan jonka rastit ovat maastossa”

Suosittelemme hoitamaan myös maksun ennakkoon. Iltarastit kertamaksu- ja saldopalvelujen avulla voi käyttää Emit-korttiasi maksuvälineenä ja pääset nopeasti maastoon itsepalveluautomaatin kautta. Tutustu Kertamaksu/Saldo palveluihin. ja express palveluun.

Solvallan rastit ovat maastossa VAIN viikon eli 12.6 asti. Tämän lomakkeen kautta voit tilata karttoja, jos et pääse paikanpäälle. Huomioi myös, että kiintorasti karttoja voi ostaa samalla. Karttoja voi tilata lomakkeen kautta (postitse) mutta myös ostaa IR vaunusta.

Tervetuloa Solvallaan!