Solvallassa 12.9. myös yösuunnistusta

  • tehnyt

Maanantaina 12. syyskuuta Solvallan Iltarasteilla on mahdollisuus harjoitella päiväsuunnistuksen lisäksi yösuunnistusta. Radat suuntautuvat Ruuhijärven suuntaan, jossa maasto on hyväkulkuista ja kuvauksellisen kaunista kalliomaastoa. Iltarastien lähtöaika on tavalliseen tapaan klo 16.30 – 19:00 ja maali sulkeutuu klo 20:00. Yösuunnistuksen lähdöt klo 19:30 – 21:00 ja maali sulkeutuu klo 22.30. Tapahtumakeskus on SwingHillin laskettelurinteen ylätasolla, jonne opastus on Nuuksiontieltä luontokeskus Haltian kohdalta, osoitteesta Nuuksiontie 82, Espoo.

Yörasteilla on hyvä mahdollisuus harjoitella Uudenmaan alueen yömestaruuskilpailuihin, jotka suunnistetaan läheisessä Haukkalammen maastossa tiistaina 20. syyskuuta.

Solvallan ratamestarina toimii tuore Suomen mestari Olli Ojanaho.

“Solvallan kalliot tarjoavat oivat puitteet syksyn Iltarasteille sillä maasto on hyvän kulkukelpoisuutensa vuoksi nautinnollinen ja vauhdikas myös yösuunnistukseen. Eli jos maasto tuntuu ennestään liian tutulta tai haluaa muuten vain haastaa itseään, kannattaa hyödyntää yösuunnistusmahdollisuus. Ratojen suhteen ei ole mitään erityistä muuta kuin ehkä se, että 4V-rataa on tälle alueelle vaikea saada kovin haastavaksi. Siksi suosittelenkin erityisesti normaalisti 4V-rataa juokseville yösuunnistusta tai pidempää rataa. Toki aina voi myös vaatia itseltään normaalia puhtaampaa suoritusta radan ollessa hieman helpompi. Lyhyemmät radat kulkevat lähimmillä kallioilla ja tukena on runsas polkuverkosto. Pitemmät radat tarjoavat myös vähän raskaampia maastonosia sekä reitinvalintavälejä haastavia rastipisteitä unohtamatta. Tervetuloa Solvallaan!”

Iltarastit kertamaksu- ja saldopalvelujen avulla voi käyttää Emit-korttiasi maksuvälineenä ja pääset nopeasti maastoon itsepalveluautomaatin kautta. Tutustu Kertamaksu/Saldo palveluihin. Express, Saldotilaukset ja Emit muutokset hoituvat yhden lomakkeen kautta.

Solvallan Iltarastit ovat maastossa VIIKON omatoimista suunnistusta varten välillä 12. – 18.9. Tämän lomakkeen kautta voit tilata karttoja.

Onko lamppukaluston päivitystarvetta? Iltarastien kävijät voivat hyödyntää seuran kumppani Lumoniten tarjoamaa 10% alennusta kaikista Valostore.fi verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2022 hyödyntääksesi alennusta. Iltarastivaunussa on testattavissa myös Navigator 2 valaisin, voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa. Suunnistajan Kauppa on myös Solvallassa paikalla.