Iltarastit Solvallassa 24.4.

  • tehnyt

Tämän kevään ensimmäiset Nuuksion alueen Iltarastit suunnistetaan Solvallassa maanantaina 24.4. Opastus on Nuuksiontie 82 kohdalta, ja kartanmyynti on laskettelukeskus Swinghillin pysäköintipaikalla.

Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km, 9 km ja 12 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19.00 ja maali sulkeutuu klo 20. 

Ratamestari Miikka Hilke kertoo:

“Solvallan metsissä ja kallioilla pääsee nautiskelemaan alkamaisillaan olevasta sulasta kaudesta! Aurinko antaa nyt lumelle kyytiä vauhdilla, mutta sitäkin saattaa vielä löytyä ainakin pohjoisrinteiltä ja notkoista. Useimmilla radoilla kosteita paikkoja tulee vastaan, eli kannattaa suosiolla varautua kenkien kastumiseen, tai jos teemasi on kuivat kengät, suunnitella kierrot huolella.

Helpoin rata 2 seurailee pururataa ja helppo 3,5 polkuja ja suonreunoja siten, että jos eksyminen uhkaa, lähettyvillä on aina selkeitä kohteita, joista löytää takaisin kartalle. Radalla 5 on selkeitä tukevia kohteita, mutta myös haastavampia osuuksia löytyy.

Muut radat pyrkivätkin sitten minimoimaan polkujuoksun. Pidemmät radat 7, 9 ja 12 tarjoilevat Ruuhijärven pohjoispuolella myös hieman pidempiä rastivälejä ja reitinvalintaa. Näillä radoilla Ruuhijärven länsipuolella on kiellettyjen alueiden muodostamaa “käytävä”. Koettakaa erityisesti siinä kohtaa pysyä kartalla. 🙂

Tervetuloa keväiseen metsään!”

Tällä kertaa Solvallan rasteilla ei ole omatoimisuunnistusta, koska maanomistajan lupa on vain yhdeksi päiväksi. Kannattaa siis saapua paikalle tapahtuma-aikaan!

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.