Vapunpäivänä 1.5. suunnistetaan Pirkkolassa

  • tehnyt

Tervetuloa maanantaina 1.5. Iltarasteille Pirkkolaan! Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19.00 ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. Tapahtumakeskus ja kartanmyynti ovat jäähallin pääoven läheisyydessä hallin eteläpuolella.

Pirkkolan urheilupuistoon pääsee hyvin joukkoliikenteellä. Bussin 23 päätepysäkki on Pirkkolassa ja linja 550 ajaa Pirkkolantietä. Hämeenlinnanväylää ja Pakilantietä kulkevien bussien pysäkeiltä on myös lyhyt kävelymatka Pirkkolaan. Autoilijoille on kaksi pysäköintipaikkaa: Pirkkolantien varressa oleva pysäköintipaikkaa, jonka osoite on Pirkkolantie 23, ja urheiluhallien läheisyydessä oleva parkkipaikka Pirkkolan Metsätien päässä.

Ratamestari Repa Hotin terveiset suunnistajille:

“Pitkän vappuviikonlopun huipennukseksi mainio tapa valmistautua tiistaina alkavaan työviikkoon on tulla kiertämään Iltarastirata Pirkkolan-Maunulan maastossa vappuiltapäivänä. Radat kiertävät melko tiiviillä alueella Kehä l:n ja Maunulan majan välisessä maastossa. Koska maasto on suunnistuksellisesti kaikille varsin tuttu, tässä muutama joillekin ehkä uusi paikallishistoriallinen fakta:
Pirkkolantien ja Metsäläntien/Maunulan majan välinen osa Keskuspuistoa on nimeltään Maunulanpuisto. Sitä hallitsee melko korkea, pohjoisrinteeltään jopa yli 40-metrinen kalliomäki. Sen nimi puuttuu kartoista, mutta mm. prof. Heikki Paunosen mukaan se on Ukkomäki. Mäen koillisrinteellä on yhä jäännökset hyppyrimäestä, “Pekkarin hyddasta”. Nimi tulee mäen alla olevasta Pekansuosta. Hydda/hynda oli käytössä 1956–n. 1980 ja sen mäkiennätys on 29 metriä!
Ukkomäen ja Maunulan majan välisellä tasaisella alueella on kiinnostavan näköisiä valleja ja penkereitä. Ne ovat muistoja Maunulan ampumaradasta, joka oli käytössä 1914–62. Maaston runsaan lyijyluotikannan vuoksi marjastus alueella on vieläkin kielletty.
Näiden tietojen kera onnea vapunpäivän Iltarasteille!”

Rastit ovat maastossa toukokuun loppuun asti 1.–31.5. omatoimisuunnistusta varten. Voit tilata kartan tällä lomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.