Keväistä tunnelmaa Pirttimäessä 8.5.

Pirttimäessä päästään ihailemaan heräilevää luontoa maanantaina 8.5. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km, 9 km ja 12 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19.00 ja maali sulkeutuu klo 20.

Pirttimäen ulkoilumajan osoite on Kunnarlantie 110. Läheisyydessä pysähtyy bussilinja 246, joka ajaa Espoon keskuksesta Bembölen kautta Kunnarlantietä.

Pirttimäen majan pysäköintitilat ovat ahtaat, joten toivomme suunnistajien järjestävän mahdollisuuksien mukaan yhteiskuljetuksia. Oittaaan ulkoilualueen pysäköintipaikalla on hyvä koota täysiä autoja. Saamme käyttöömme myös Espoon Automuseon pysäköintialueen, josta on noin 1,5 kilometrin kävelymatka Pirttimäkeen. Automuseon osoite on Bodomintie 35, mutta museon ollessa kiinni parkkipaikalle ajetaan Snettansintien kautta. Paikalla on opastus.

Ratamestarina toimiva Iiro Jääskeläinen kertoo:

– Keväisessä Pirttimäen maastossa kulkukelpoisuus on pääosin nautinnollinen, joskaan soilta ei vielä selviä kuivin jaloin. Kuten tunnettua, maasto on paikoin erittäin pienipiirteinen ja kartta on tarkka, mutta kovassa vauhdissa haastava lukea. Varsinkin lähialueilla risteilee paljon pieniä polkuja, joista osa on talven jäljiltä heikommin havaittavissa, ja ulkoilualueelle tyypilliseen tapaan karttaan merkitsemättömiäkin polkuja löytyy. Suunnistusta ei siis kannata perustaa kokonaan pienille poluille.
   Aloittelijoille sopivat 2 ja 3,5 km radat tukeutuvat vahvasti ulkoilureitteihin. 5 km radankin rastit ovat selkeissä kohteissa, mutta tarjolla on jo enemmän reitinvalintaa. 4V on haastava keskimatkan tyyppinen rata tiukoilla rastipisteillä, ja 7, 9 ja 12 km radat koettelevatkin sitten monipuolisesti suunnistustaidon eri elementtejä. Keväisistä luonnon merkeistä ratamestaria ilahduttivat erityisesti sini- ja valkovuokot!

Rastit ovat maastossa 8.–21.5. omatoimisuunnistusta varten. Voit tilata kartan tällä lomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Pirttimäkeen!