Kutsu kaveri 22.5. Iltarasteille Pirkkolaan, kaverille kartta maksutta!

  • tehnyt

Ensi maanantaina 22.5. kannattaa Iltarasteille ottaa mukaan suunnistuksesta kiinnostunut ystävä, tuttava tai perheenjäsen. Iltarastit on nimittäin mukana Kutsu kaveri kuntorasteille -kampanjassa: tarjoamme suunnistajan lajista kiinnostuneelle kaverille osallistumisen ilmaiseksi!

Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19.00 ja maali sulkeutuu klo 20.

Tapahtumakeskus ja kartanmyynti ovat jäähallin pääoven läheisyydessä hallin eteläpuolella. Pirkkolan urheilupuistoon pääsee hyvin joukkoliikenteellä. Bussin 23 päätepysäkki on Pirkkolassa ja linja 550 ajaa Pirkkolantietä. Hämeenlinnanväylää ja Pakilantietä kulkevien bussien pysäkeiltä on myös lyhyt kävelymatka Pirkkolaan. Autoilijoille on kaksi pysäköintipaikkaa: Pirkkolantien varressa oleva pysäköintipaikkaa, jonka osoite on Pirkkolantie 23, ja urheiluhallien läheisyydessä oleva parkkipaikka Pirkkolan Metsätien päässä.

Ratamestarina toimiva Joonas Meuronen kertoo:

– Helsingin Keskuspuistossa aiemmin suunnistaneet ovat tottuneet maastoon, jossa on runsaasti eri kokoisia teitä ja polkuja. Pirkkolan ja Paloheinän välinen alue, jossa tällä kertaa suunnistetaan, pitää sisällään kulku-urien lisäksi muun muassa juoksuhautoja ja peitteisempiä kohtia, mutta myös vähän kalliotakin. Radat ovat runsasrastiset, jotta on pyritty välttämään polkujuoksua. Lyhyimmät radat (2 ja 3,5) tukeutuvat toki vahvasti polkuihin, tai ainakin ne ovat pysäyttämässä viimeistään rastin takana. Pisimmät radat (4V, 5 ja 7) käyvät hieman harvemmin suunnistetussa maastonosassa, minkä lisäksi radat tarjoavat rastinottoa ja rastilta lähtöharjoitusta, keskimatkalle tyypillistä kartankääntöä lukuunottamatta. Sm-keskimatkaa varten pääsee siis herättelemään suunnistusrutiineja. Tervetuloa keväiseen Keskuspuistoon!

Rastit ovat maastossa 22.5–4.6. omatoimisuunnistusta varten. Voit tilata kartan tällä lomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.