Kesäkuun ensimmäiset Solvallassa 5.6.

Iltarastit suunnistetaan Nuuksion hienoissa maastoissa Solvallassa maanantaina 5.6. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km, 9 km ja 12 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19.00 ja maali sulkeutuu klo 20.

Opastus on Nuuksiontie 82:n kohdalta, ja kartanmyynti on laskettelukeskus Swinghillin pysäköintipaikalla. Nuuksioon ajaa Espoon keskuksesta bussilinja 245 A, jonka pysäkiltä on noin 300 metrin kävely tapahtumakeskukseen.

Ratamestarina toimii Veli Kangas:
– Kesäkuun ensimmäiset Iltarastit suunnistetaan Solvallassa, josta radat suuntaavat ensisijaisesti itään kohti Kattilajärveä. Pisimmät radat käyvät kääntymässä Kattilajärven kartan pohjoisosissa, ja Jukolan lähestyessä tarjolla on perinteiseen tapaan myös 12 km vaihtoehto. Tulevan Jukola-maaston tapaan luvassa on vaihtelevasti sekä jyrkkiä rinteitä että laakeita avokallioita, ja vastaavasti merkittävimpiä eroja ovat vähäisempi kivikkoisuus ja metsänhoidon jälkien puuttuminen.
   Useimpien ratojen alussa on erikoisuutena harvinaisen tiukkaa rinnesuunnistusta, kun taas loppua kohden muodot ovat enimmäkseen loivempia, mikä lienee väsyneen kuntoilijan mieleen. Kaikille radoille on pyritty löytämään mielenkiintoisia reitinvalintavälejä, joskin helpoimmilla radoilla fokus on luonnollisesti ollut oikean vaativuustason saavuttamisessa. Uskon että valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva rata matkalla kohti Jukolaa, tai ihan muuten vain omaksi iloksi.

Näillä Iltarasteilla ei ole omatoimisuunnistusta, koska maanomistajan lupa on vain yhdeksi päiväksi. Kannattaa siis saapua paikalle tapahtuma-aikaan!

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Solvallaan!