Monipuolista suunnistusta Salmessa 10.7.

  • tehnyt

Maanantaina 10. heinäkuuta Iltarastit järjestetään Vihdissä Salmen ulkoilualueen hienoissa maastoissa. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500.

Tapahtumakeskuksen osoite on Salmentie 75. Opastus on Vihdintien (tie 120) ja Salmentien risteyksestä. Suunnistuksen jälkeen voi virkistäytyä Saarijärven uimarannalla, joka on paluumatkalla Helsinkiin päin.

Ratamestari Petteri Surakka kertoo:
– Salmi on yksi monipuolisimmista Iltarasti-maastoista. Radoilla olen pyrkinyt hyödyntämään maaston monipuolisuutta ja tarjoamaan suunnistajille nopeakulkuisia kallioita, tiheikköjä ja soita. Nousumetreiltä ei voi välttyä, mutta reitinvalinnalla on tässäkin suuri merkitys. Radoille on pyritty sijoittamaan mahdollisimman paljon reitinvalintaa vaativia rastivälejä. Ilmeisin reitti ei aina olekaan se paras, niin rastinottoa kuin kuljettavuutta ajatellen. Rastipisteet ovat selkeitä, mutta rastiliput on pyritty sijoittamaan kulkusuunnassa pisteiden taakse, joten katseen tulee hakea rastipistettä eikä lippua. Radoilla on runsaasti rasteja, sekä suunnan vaihdoksia. Kaikkien ratojen lähtö on samasta paikasta, mutta ensimmäiset rastit ovatkin sitten aivan eri suunnissa, joten omaan suoritukseen pitää keskittyä heti alusta alkaen.
Suunnistuksen iloa kaikille!

Rastit ovat maastossa 10.–23.7. omatoimisuunnistusta varten. Voit ostaa kartan verkkolomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan.

Ratamestarin kuvia maastosta:

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!