Merellistä tunnelmaa Uutelassa 24.7.

  • tehnyt

Maanantaina 24. heinäkuuta Iltarastit järjestetään Uutelassa. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea) ja 5 km, kaikki mittakaavassa 1:7500.

Tapahtumakeskus sijaitsee aukiolla Vuotien ja Itäreimarintien risteyksen vieressä. Vuosaaren metroasemalta on hiukan runsaan kilometrin kävely paikalle. Autojen pysäköintipaikkoja on Pallokujan isolla ja Itäreimarinkujan pienemmällä pysäköintialueella. Kummallekin ajo on Itäreimarintieltä. Opasteena on rastilippu. Lisäksi pysäköinti on mahdollista Aurinkolahden ja Uutelan pysäköintialueilla.

Ratamestari Noora Hyyrynen kertoo:

“Lähimaastoni Uutela on itselleni hyvin tuttu ja Iltarastiratoja olen sinne suunnitellut useammat. Tällä kertaa halusin tarjota suunnistajille mahdollisimman paljon täyttä suunnistusta ja mahdollisimman vähän siirtymiä, ja käytännössä se tarkoittaa paljon rasteja suunnistuksellisesti parhailla alueilla. Radat kulkevat varsin tiiviillä alueella ja radalla voidaan käydä kahdesti samalla rastilla – muistathan tällöin leimata rastilla molemmilla kerroilla. Ole myös tarkkana, että käyt rastit oikeassa järjestyksessä, sillä pidemmillä radoilla rataprofiili risteää useamman kerran. Rastiväliviivojen leikkaamisella ja rastinumeroiden asettelulla radoista syntyi kuitenkin varsin selkolukuiset. Ratojen kriteerit huomioiden vaativia rastipisteitä on tarjolla kaikilla radoilla.

Muutama sana maastosta. Uutelahan on kaunis ja monipuolinen meren lähes ympäröimä luontoalue Aurinkolahden ja Vuosaaren sataman välissä. Iltarastimaaston pohjoisosa on polkurikasta matalamman profiilin kallioalueita. Uutuutena ja osana niittyjen ennallistamishanketta keskelle karttaa oli ilmestynyt lammaslauma viettämään kesää – laidunmaita ympäröi siis uusi aita, joka luonnollisesti on merkitty karttaan. Erityisesti lyhimmällä radalla on hyvät olosuhteet lampaiden laskemiselle. Maaston eteläinen osa puolestaan sisältää enemmän korkeuseroja ja paikoin hyvinkin pienipiirteisiä rinnealueita.”

Rastit ovat maastossa 24.7.–6.8. omatoimisuunnistusta varten. Voit ostaa kartan verkkolomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan. Uutelan Iltarastien karttoja on myytävänä omatoimisuunnistajille myös K-Supermarket Vuosaaren infossa kauppakeskus Columbuksessa.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Uutelaan!