Heinäkuun viimeiset Solvallassa 31.7.

  • tehnyt

Maanantaina 31. heinäkuuta Iltarastit suunnistetaan Solvallassa, josta radat suuntautuvat Orajärvelle päin. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500.

Opastus on luontokeskus Haltian kohdalta, Nuuksiontie 82. Tapahtumakeskus on laskettelukeskus Swinghillin pysäköintipaikalla. Nuuksioon ajaa Espoon keskuksesta bussilinja 245 A, jonka pysäkiltä on noin 300 metrin kävely tapahtumakeskukseen.

Ratamestari Milla Mattila kertoo:

“Solvallan maastoalue tarjoaa tuttuun tapaan hienoja maisemia ja monipuolisia suunnistushaasteita. On laakeita mäkiä, joilla vuorottelevat avokalliot, suoalueet ja peitteiset notkot. Toisaalta löytyy myös jyrkkä- ja pienipiirteisiä alueita, joilla rastipisteen löytäminen sujuvasti vaatii tarkkaa kartanlukua. Lisäksi lähialueen tiheä ulkoilutie- ja polkuverkosto antaa tukea erityisesti lyhyemmille radoille.

Pisimmillä radoilla päästään Punjonsuon ja Orajärven upeisiin maisemiin. Orajärven itäpuolelle karttaan on merkitty kaksi pientä plänttiä kielletyn alueen rasteria. Näillä alueilla on tehty äskettäin uusia lajihavaintoja uhanalaisista jäkälälajeista. Esiintymät eivät sijaitse nopeimmalla reitillä, joten taitava suunnistaja välttää nämä alueet helposti. Muidenkin kohdalla riski aiheuttaa jäkälille vahinkoa on onneksi pieni, sillä kyseiset lajit esiintyvät kannoilla ja kuusissa.

Kesäinen Solvalla on nyt parhaimmillaan, ja mustikkaakin löytyy matkaevääksi!”

Rastit ovat maastossa 31.7.–6.8. omatoimisuunnistusta varten.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Solvallaan!