Solvallassa 11.9. mahdollisuus myös hämäräsuunnistukseen

Maanantaina 11. syyskuuta Solvallassa on mahdollisuus harjoitella myös yösuunnistusta: illan hämärtyessä klo 19 jälkeen onkin hyvä olla jo kartanlukuvalo mukana. Radat suuntautuvat Ruuhijärvelle päin. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km, 9 km ja 12 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. 

Opastus on luontokeskus Haltian kohdalta, Nuuksiontie 82. Tapahtumakeskus on laskettelukeskus Swinghillin pysäköintipaikalla. Nuuksioon ajaa Espoon keskuksesta bussilinja 245 A, jonka pysäkiltä on noin 300 metrin kävely tapahtumakeskukseen.

Ratamestari Olli Ojanaho kertoo:

“Solvallan klassikkomaasto ei ehkä kokeneimmille Iltarastien kävijöille tarjoa suuria yllätyksiä, mutta jälleen on ratamestari tehnyt parhaansa pyöräyttääkseen ratoja vähän eri suuntaan tai erilaisille rastipisteille kuin edellisillä kerroilla. Lyhyemmät radat kulkevat pelkästään lähimaaston nopeakulkuisilla ja varsin tasaisilla alueilla, kun taas pisimmillä radoilla on taidollisten haasteiden lisäksi tarjolla myös enemmän fyysistä vaativuutta isompien nousujen ja paikoin raskaamman maastopohjan muodossa.

Pitempien ratojen alueella on myös ennallistamisalueita, jotka ovat hieman tulvineet viimeaikaisten sateiden jäljiltä. Tällä hetkellä (5.9.) sääennuste näyttää kuitenkin erittäin suotuisalta ja jopa hyvin kesäiseltä, joten uskoisin maaston olevan ensi viikolla oikein mukavassa kunnossa.

Tervetuloa Solvallaan!”

Rastit ovat maastossa 11–16.9. omatoimisuunnistusta varten.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.