Suunnistuksen iloa Pirttimäessä 25.9.

  • tehnyt

Maanantaina 25. syyskuuta Iltarastit järjestetään Pirttimäessä. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Viimeisen tunnin aikana on hyvä mahdollisuus harjoitella yösuunnistusta! Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. 

Pirttimäen ulkoilumajan osoite on Kunnarlantie 110. Autojen navigaattorit todennäköisesti näyttävät paikan väärin, joten niitä ei kannata käyttää. Ulkoilumajan läheisyydessä pysähtyy bussilinja 246, joka ajaa Espoon keskuksesta Bembölen kautta Kunnarlantietä.

Pirttimäen majan pysäköintitilat ovat ahtaat, joten toivomme suunnistajien järjestävän mahdollisimman paljon yhteiskuljetuksia. Oittaan uimarannan ja ulkoilualueen isolle pysäköintipaikalle on hyvä sopia tapaamispaikka ja koota täysiä autoja. Saamme käyttöömme myös Espoon Automuseon pysäköintialueen, josta on noin 1,5 kilometrin kävelymatka Pirttimäkeen. Automuseon osoite on Bodomintie 35, mutta parkkipaikalle ajetaan Snettansintien puolella olevasta portista. Myllyjärven pysäköintipaikalta (Myllyjärventie) on myös noin 1,5 kilometriä Pirttimäkeen.

Ratamestari Miikka Hilke kertoo:

– Syksyinen Pirttimäki tarjoaa jälleen suunnistuksen iloa! Helpot radat mukailevat teitä ja polkuja, joilta voi ja kannattaa löytää itsensä takaisin kartalle mahdollisen eksymisen jälkeen. 5-radalla pääsee vielä hyödyntämään polkuja ja muita selkeitä muotoja, lopuilla radoilla niitä vältellään ja suunnistajaa pyritään haastamaan. Maasto on tuttua Pirttimäen vaihtelevaa maastoa soineen, pienipiirteisine ja kallioisine mäkineen, sekä siellä täällä huiskivine polkuineen. Helppoja ratoja ja 7-rataa lukuunottamatta radoilla päästään myös Isosuota ylittämään.

Lisäys rastien viemisen jälkeen:

– Osa kosteikoista oli nyt lauantaina varsin märkää, mutta Isosuon yli oli hyvä ja kuiva juosta, eli sitä ei kannata turhaan arastella. Sen sijaan vinkkinä 7- ja 9-radoille: Kaikkein eteläisimmällä rastivälillä on puron ylitys, ja sitä ympäröivä kosteikko on aika märkää ja konstikasta. Jos haluaa varmistaa kuivat kengät, kannattaa sopiva ylityspaikka suunnitella kartasta hyvissä ajoin.

Kuva: Miikka Hilke

Rastit ovat maastossa 25.9.–7.10. omatoimisuunnistusta varten. Voit ostaa kartan verkkolomakkeella, jos et pääse paikalle tapahtuma-aikaan.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!