Postintaival 2.10.

  • tehnyt

Maanantaina 2. lokakuuta Iltarastit suunnistetaan Helsingin Keskuspuistossa. Opastus tapahtumakeskukseen on Postintaival 7:n kohdalta. Paikalle pääsee näppärästi pyöräillen. Myös joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät: Ilmalan asemalta on vajaan kilometrin kävelymatka ja HSL:n bussilinja 23 (Rautatientori-Pirkkolan urheilupuisto) ajaa Postintaivalta pitkin.

Suunnistamaan voi lähteä klo 16–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Huom.! Aurinko laskee klo 18.50, eli otathan otsalampun tarvittaessa mukaan! Jos haluat suunnistaa valoisalla, voit lähteä jo klo 16 lähtien metsään. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. 

Ratamestari Taneli Nissinen kertoo:

– Kaikilla radoilla on tavoiteltu eteläisen Keskuspuiston luonnosta ja maisemista nautiskelun mahdollistamista. Avokalliot ja vaihtelevat mikrometsätyypit tulevat tutuksi tässä tapahtumassa. Rastien sijoittelu kannustaa kokeilemaan nopeinta reittiä metsämaastossa ulkoiluteiden sijaan. 4V:llä ja seiskalla ratamestari on yrittänyt luoda muutaman tulisemman rastivälin ja tiukemman rastipisteen. Rastimääritteitä kannattaa katsoa, jos lippu ei heti halkea. Näilläkin radoilla on pyritty tuottamaan metsässä juoksemisen iloa ja varsinkin seiskalle mahtuu muutama mukava avokallioloikotus. 

– Ratavalvoja-Rale on tyytyväinen maaston kulkukelpoisuuteen: ”Näillä radoilla pysyisin isommankin peuran peesissä”.

Kuvat: Taneli Nissinen

Rastit ovat maastossa 2.–14.10. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun tapahtuma, johon ilmoittautumalla voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan verkkolomakkeella.

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!