Syystunnelmaa Paloheinässä sunnuntaina 22.10.

  • tehnyt

Syksyn ensimmäiset sunnuntairastit järjestetään Paloheinässä 22. lokakuuta. Suunnistamaan voi lähteä klo 10–12 ja maali sulkeutuu klo 13. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500. 

Joukkoliikenteen käyttäjät pääsevät kätevästi Paloheinään: Bussin 66 päätepysäkiltä on noin 300 metrin kävely. Myös runkolinjan 560 pysäkki on lähellä. Autoilijoille on opastus pysäköintiin Kuusmiehentie 58:n kohdalta.

Ratamestarina toimii Tuomas Hujala:

“Tervetuloa syksyiseen Paloheinään!

Paloheinä on tunnettu upeasta luonnostaan, ja syksy tuo siihen oman erityisen viehätyksensä. Lehtien värikkäät sävyt, raikas syysilma ja havumetsän tuoksu tekevät tästä paikasta mitä parhaimman syksyn suunnistusmaaston. Olen valmistellut monipuolisia ratoja, jotka tarjoavat suunnistuselämyksiä niin kokeneille suunnistajille, kuin aloittelijoillekin.

Lyhyen radan (2 ja 3,5) suunnistajat pääsevät nauttimaan Paloheinän helppokulkuisista metsistä ja viehättävistä maastoista. Radat tukeutuvat ulkoilumaastoihin, mutta mahdollistaa myös metsäsuunnistuksen, jos haluaa edetä viivaa pitkin. Kannustan kaikkia osallistujia pitämään silmänsä auki, sillä luonto voi tarjota monenlaisia yllätyksiä.

Keskipitkillä radoilla (4v ja 5) suunnistajilla on tilaisuus kokea Paloheinän vaihtelevat maastot monipuolisemmin. Luvassa on avokallioiden ylityksiä, tiheitä metsäosuuksia reitinvalintaa unohtamatta. Rastipisteitä ei ole haudattu maan alle, joten vauhtiakin on mahdollista pitää. Mutta olkaa tarkkoina, rasteja voi olla lähekkäin, jolloin kartanlukua ei kannata unohtaa.

Syksyn pidempi rata (7) on ratamestarin valinta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös pidempää matkaa, mikäli kesällä on tullut suunnistettua esimerkiksi 5 kilometrin ratoja. Luvassa on runsasrastinen seikkailu Paloheinän maastoissa, joka tarjoaa rytminvaihtojen lisäksi myös reitinvalintaa. 

Ennen kaikkea toivon, että nautitte päivästänne Paloheinässä. Suunnistus on intohimomme, ja haluamme jakaa sen teidän kanssanne!”

Rastit ovat Paloheinässä 22.10–4.11. omatoimisuunnistusta varten. 

Maksutavat: Rastilippu, Iltarastit Saldo, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon. Lue lisää maksutavoista täältä
Lue lisää: Ohjeet osallistujille.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä. Iltarastien kävijät voivat hyödyntää 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista. Käytä koodia ILTARASTIT2023 saadaksesi alennuksen. Iltarastit-vaunussa on testattavissa myös Navigator 2 -valaisin, ja voit testata otsapannan istuvuutta ja valotehoa.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.