Kevättä parhaimmillaan Pirttimäessä 6.5.

  • tehnyt

Maanantaina 6. toukokuuta Iltarastit järjestetään Pirttimäessä. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19, ja maali sulkeutuu klo 20. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3,5 km, 4 V (vaikea), 5 km, 6 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7500, pidemmät mittakaavassa 1:10 000. 

Ratamestarina toimii Repa Hotti:

“Nuuksion kevät on nyt parhaimmillaan, ja suunnistuksesta pääsee nauttimaan melko nopeasti, kun lähtöön on matkaa vain 400 m. Radat suuntautuvat tällä kertaa ulkoilumajalta luoteeseen ja länteen kohti Velskolan Pitkäjärveä ja Hynkänlampea, jonka 6, 7 ja 9 km radat myös kiertävät. Maasto on Nuuksion parasta ja fyysisesti vaativaa, joten viisailla reitinvalinnoilla säästää rasittavia nousumetrejä.

Jyrkkärinteiset mäet ovat haastavan pienipiirteisiä ja mestarikartoittaja Arvo Paulin on tehnyt pikkutarkkaa työtä jo v. 2000–2001. Karttaa on sittemmin täytynyt ajantasaistaa vain kasvillisuuden ja kulku-urien osalta. Veteraani-ikäisenä ratamestarina olen valtavan tyytyväinen 5 km ja lyhyempien ratojen selkeälukuiseen 1:7500 -mittakaavaan!

Nauttien mutta tarkasti!”

Pirttimäen ulkoilumaja sijaitsee Bodominjärven luoteispään lähellä osoitteessa Kunnarlantie 110. Jos käytät navigaattoria, anna osoitteeksi Kunnarlantie 112. Paikalle pääsee bussilinjalla 246, joka ajaa Espoon keskuksesta Bembölen kautta Kunnarlantietä.

Pirttimäen majan pysäköintitilat ovat ahtaat, joten toivomme suunnistajien käyttävän mahdollisimman paljon yhteiskuljetuksia. Bembölen suunnasta tulevat voivat koota täysiä autoja Oittaan uimarannan isolla pysäköintipaikalla. 

Saamme käyttöömme myös Espoon Automuseon parkkipaikan, josta on Pirttimäkeen noin 1,5 kilometrin kävelymatka kevyen liikenteen väylää. Automuseon osoite on Bodomintie 35, mutta portin ollessa kiinni, ajetaan Snettansintien kautta. Rastilippu on opasteena. Myllyjärven pysäköintipaikalta (Myllyjärventie) on myös noin 1,5 kilometriä Pirttimäkeen.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat Pirttimäessä 6.–18.5. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Pirttimäen kahvila Uken on avoinna Iltarastien aikana.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!