Kivikon vaihteleva maasto kutsuu suunnistajia 22.7.

  • tehnyt

Maanantaina 22. heinäkuuta Iltarastit järjestetään Kivikossa. Metsään voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20.

Ratamestareina toimivat Erkki Miettinen ja Jorma Erkkilä:

– Kivikko on suosittua ulkoilualuetta. Kartan alue on melko pieni, mutta monimuotoinen. Siellä vaihtelevat matalahkot kalliomäet ja niiden väliset kosteat notkot. Maastossa on runsaasti ulkoiluteitä ja polkuja, joihin aloitteleva suunnistaja voi hyvin tukeutua. Rastipistevaihtoehtoja on runsaasti helpoista vaativiin.

– Kivikon maaston erikoisuutena ovat ennen ensimmäistä maailmansotaa kallioon hakatut taisteluhaudat ja bunkkerit, jotka ovat paikoitellen syviä ja jyrkkäreunaisia. Radat on laadittu niin, että kaikilla radoilla kaivannot voi kiertää turvallisesti.

Ratavaihtoehtoja ovat 5 km, 4 V, 3.5 km ja 2 km. Kartan mittakaava on 1:7500 ja käyräväli 5 metriä.

Tapahtumakeskuksen osoite on Savikiekontie 6. Rastilippu on opasteena Kivikonlaidan ja Savikiekontien risteyksessä.

Kivikon liikuntapuiston laidalla vanhan hiihtohallin rakennuksessa on kuntokeskus Arctic Gym, jonka kahvila palvelee hiihtohallin ensimmäisessä kerroksessa klo 18 asti. Kuntokeskuksen tiloissa on myös käytettävissä kaikille ilmaiset wc-tilat. Arctic Gym tarjoaa kuntosali- ja hierontapalveluita sekä ryhmäliikuntaa.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa tavallista pidempään 22.7.– 25.8. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!