Syyskuista nautiskelua Luukissa 2.9.

  • tehnyt

Maanantaina 2. syyskuuta Iltarastit järjestetään Luukissa, josta radat suuntautuvat Sorvalammelle päin. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20.

Ratamestarina toimii Samuli Saarikko:

“Syyskuun alkaessa Iltarastien suunnistajat pääsevät nauttimaan Luukin hienoista maastoista. Radat 2 km ja 3,5 km (Lähtö 2) liikkuvat golfkentän läheisyydessä turvallisesti runsaissa ulkoilureittien ja polkujen sisältämissä maastonosissa. Oikeilla reitinvalinnoilla saa suunnistustossua liikuttaa vauhdikkaasti unohtamatta kuitenkaan itse suunnistusta.

Lähdön 1 radat (4V, 5 km, 7 km ja 9 km) on tarkoituksellisesti viety golfkentän toiselle puolelle, joten lähtöön mentäessä kannattaa varata aikaa. Suunnistusradoille on pyritty löytämään haastavia suunnistustehtäviä erilaisine rastiväleineen. Maaston osissa on tarjolla hyviä mäkialueita rinnerasteineen, joiden välissä pystyy myös hyödyntämään metsäautoteitä tai polkuja. Radoilla on tarjolla erilaisia reitinvalintoja ja tarkkoja rastipisteitä, joten maltillisella vauhdin oikealla rytmityksellä rastiliputkin löytyvät sujuvammin.

Tervetuloa Iltarasteille Luukkiin!”

Ratavaihtoehtoina ovat siis 2 km, 3.5 km, 4V (vaikea), 5 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7 500, pidemmät 1:10 000.

Luukin ulkoilumaja sijaitsee Vihdintien (tie 120) läheisyydessä. Matkaa Helsingin keskustasta on vajaat 25 kilometriä. Rastilippu on opasteena Vihdintien ja Luukintien risteyksessä. Pysäköinti on Luukin niityllä. Elielinaukiolta lähtevällä bussilinja 345:llä pääsee lähelle tapahtumakeskusta.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa 2.–14.9. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Kuvat: Samuli Saarikko