Rytmikkyyttä ja haastavia rastipisteitä Solvallassa 9.9.

Syysillat pimenevät pikkuhiljaa, ja Solvallassa on mahdollisuus harjoitella myös yösuunnistusta: illan hämärtyessä maalin sulkemisen aikaan onkin hyvä olla jo kartanlukuvalo mukana.

Maanantaina 9. syyskuuta Iltarasteilla suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Omatoimisesti yösuunnistusta voi harjoitella myös jo maanantai-iltana tulospalvelun sulkeutumisen jälkeen. Tulevina viikkoina yösuunnistusaika pitenee tapahtuman aikana, kun Iltarastit järjestetään samaan aikaan vielä lokakuun puoliväliin saakka.

Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3.5 km, 4V (vaikea), 5 km, 7 km ja 9 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7 500, pidemmät 1:10 000.

Ratamestareina toimivat Heli Huhtala ja Tuulikki Saari:

– Teimme Solvallaan radat, joita itse tykkäisimme suunnistaa. Radoissa on sopivasti rytmikkyyttä, haastavia rastipisteitä ja upeita maastonosia. Soille pääsee pidemmillä radoilla kunnolla nautiskelemaan ja niiden yli voikin huoletta mennä, kun maasto on melko kuivaa. 7 km ja 9 km radat käyvät Ruuhijärven pohjoispuolen upeissa maastoissa. Harvat sienet poimimme itse rastipisteitä merkatessamme, joten voit keskittyä suunnistamaan! 🙂

Opastus tapahtumapaikalle on luontokeskus Haltian kohdalta, Nuuksiontie 84. Tapahtumakeskus ja pysäköinti ovat Swinghillin pysäköintipaikalla. Käytössä on myös Nuuksiontien varressa sijaitseva pysäköintipaikka. Bussilinja 245A ajaa Espoon asemalta Nuuksioon iltapäivällä puolen tunnin välein. Pysäkki on Haltian kohdalla.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa 9.–14.9. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä. Muistathan ottaa jo tarvittaessa otsalampun mukaan!

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Solvallaan!

Kuvat: Tuulikki Saari