Syystunnelmaa Pirkkolan vauhdikkaassa maastossa 16.9.

  • tehnyt

Maanantaina 16. syyskuuta Iltarastit järjestetään Pirkkolassa, josta radat suuntautuvat Kehä I:n ja rantaradan väliseen Pirkkola-Maunulan maastoon Keskuspuistossa. Tapahtumakeskus on Pirkkolan jäähallin eteläsivulla.

Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19. Maali sulkeutuu klo 20. Aurinko laskee noin klo 19.30, joten muistathan ottaa otsalampun mukaan tarvittaessa.

Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3.5 km, 4V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–4 km ovat mittakaavassa 1:7 500 ja 5–7 km 1:10 000.

Ratamestareina toimivat Jyrki Louhi ja Jorma Erkkilä:

“Lyhyempien ratojen (2 km ja 3,5 km) lähtö sijaitsee lähellä kartan myyntiä, mutta muiden ratojen lähtö sijaitsee Pirkkolantien eteläpuolella, jonne kartan myynnistä on matkaa noin 500 m. Keskuspuiston maastossa on runsaasti ulkoiluteitä sekä pienempiä polkuja, joten maasto on vauhdikasta. Myöhäisen syksyn myötä muutamat pusikot ovat kuitenkin vielä tiheitä, joten myös tarkkuutta vaaditaan. Radoista 4V ja 7 km ovat runsasrastisia tarjoten haasteita rastinottoon. Lyhyet radat 2 km ja 3,5 km kiertävät Pirkkolan kallioilla ja 5 kilometrin rata tarjoaa vauhdikasta menoa Maunulan maastoissa.

Lukuun ottamatta  2 kilometrin rataa ovat kaikki radat ristiratoja. Lisäksi radoilla 4V ja 7 km on keskusrasti, joten ole tarkkana, että kierrät kaikki rastit oikeassa järjestyksessä.”

Joukkoliikenneyhteydet Pirkkolaan ovat hyvät. Pikaraitiolinja 15:n pysäkki on Pirkkolantiellä ja bussilinjan 23 päätepysäkki liikuntapuiston parkkipaikalla. Myös Pakilantien ja Hämeenlinnanväylän bussipysäkeiltä on lyhyt matka Pirkkolaan.

Pyörällä paikalle pääsee hyvin joka suunnasta.

Autoilijoille suositellaan ensisijaisesti pysäköintiä Pirkkolantien parkkipaikalla, Pirkkolantie 23. Toinen pysäköintipaikka urheiluhallien läheisyydessä muuttuu maksulliseksi 16. syyskuuta. Sinne ajetaan Pirkkolan metsätietä Kehä I:ltä.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa 16.–28.9. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Pirkkolaan!