Harvinaisempia rastipisteitä Pirkkolassa 5.8.

  • tehnyt

Elokuun ensimmäiset Iltarastit suunnistetaan Pirkkolassa, josta radat suuntautuvat etelään. Tapahtumakeskus on Pirkkolan jäähallin eteläsivulla. Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20.

Ratamestarina toimii Ville Lampinen:

“Keskuspuisto on aina mukava haaste ratamestaroinnin näkökulmasta. Tällä kertaa radat ovat melko ahtaalla alueella ja tekevät melko tiukkoja käännöksiä. Kannattaakin käyttää hieman ylimääräistä aikaa siihen, että tarkistaa, mille rastille on kulloinkin menossa. Rastipisteiksi on valikoitunut useita hieman erikoisia kohteita, joita harvemmin Suomessa näkee rastipisteinä. Ratojen kulkukelpoisuuden vaihtelu etenkin 4V:llä ja sitä pidemmillä radoilla on suurta – heinikoista ja myrskytuhoryteiköistä polkuihin ja mäkien nopeisiin päällystöihin.

Kartta on polkukuvaukseltaan hieman vanhentunut. Maastossa on useita karttaan merkitsemättömiä leveitäkin polkuja, mikä kannattaa ottaa huomioon suunnistaessa. Usein polkuja tärkeämpää voikin olla havainnoida maaston pinnanmuotoja.

Rastit ovat maastossa tapahtuman jälkeen koko elokuun, joten ei muuta kuin tervetuloa suunnistamaan elokuisen vehreään Keskuspuistoon!”

Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3.5 km, 4V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7 500.

Tapahtumakeskukseen on lyhyt matka Pirkkolantieltä. Julkiset liikenneyhteydet Pirkkolaan ovat hyvät.

Pikaraitiolinja 15:n pysäkki on Pirkkolantiellä ja bussilinjan 23 päätepysäkki liikuntapuiston parkkipaikalla. Myös Pakilantien ja Hämenlinnanväylän bussipysäkeiltä on lyhyt matka Pirkkolaan.

Pyörällä paikalle pääsee hyvin joka suunnasta.

Autoilijoille suositellaan ensisijaisesti pysäköintiä Pirkkolantien parkkipaikalla, Pirkkolantie 23. Toinen pysäköintipaikka on urheiluhallien läheisyydessä. 

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa 5.–31.8. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!

Kuvat: Ville Lampinen