Syyskuun viimeiset Merilahden peruskoululla Meri-Rastilassa 30.9.

  • tehnyt

Maanantaina 30. syyskuuta Iltarastit järjestetään Meri-Rastilassa. Tapahtumakeskus on Merilahden peruskoululla, Kallvikinniementie 1.

Suunnistamaan voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Aurinko laskee klo 18.50, eli otathan otsalampun tarvittaessa mukaan! Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3.5 km, 4 V (vaikea) ja 5 km. Kaikki radat ovat mittakaavassa 1:7500. 

Ratamestareina toimivat Heini Jokinen ja Elina Vitikka:

“Monille hyvinkin tuttuun Meri-Rastilaan on pyritty luomaan tuoreita haasteita valikoimalla rastipisteitä, jotka ovat jääneet viime vuosina ratojen väliin.

Pidemmillä radoilla on tarjolla maaston luonteesta johtuen vauhdikkaita siirtymiä, mutta myös tarkkuutta vaativia rastipisteitä. Perinteisten merenrantamaisemien sijaan tällä kertaa reitin varrelta löytyy enemmän muinaisrantaa. Lyhyemmillä radoilla polkurikas maasto tarjoaa matalan kynnyksen lähteä kokeilemaan lajia.

Aurinko laskee samaan aikaan lähdön sulkeutumisen kanssa, joten maasto valaistuine ulkoiluteineen tarjoaa mainion mahdollisuuden uskaltautua kokeilemaan myös yösuunnistusta.”

Pysäköinti tapahtuu koulun läheisyydessä oleville parkkipaikoille ja muille lähialueen sallituille pysäköintipaikoille. Rastilan ja Vuosaaren metroasemilta on bussiyhteys runkolinjalla 560. Kummaltakin metroasemalta noin kilometrin kävelymatka koululle.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa 30.9.–12.10. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa Meri-Rastilaan!

Kuvat: Heini Jokinen ja Elina Vitikka