Syksyntuoksuiset rastit Postintaipaleella 14.10.

  • tehnyt

Iltarastit suunnistetaan vielä kerran maanantai-iltana 14. lokakuuta Postintaipaleella. Sen jälkeen siirrytään sunnuntaiaamupäivän tapahtumiin.

Postintaipaleella maastoon voi lähteä klo 16.30–19 ja maali sulkeutuu klo 20. Aurinko laskee klo 18.13, joten viimeisen tunnin aikana pystyy harjoittelemaan hyvin yösuunnistusta. Ratavaihtoehtoina ovat 2 km, 3.5 km, 4V (vaikea), 5 km ja 7 km. Radat 2–5 km ovat mittakaavassa 1:7 500 ja 7 km 1:10 000.

Ratamestarina toimii Reino Hotti:

“Kauden 2024 viimeiset maanantaiset Iltarastit juostaan lokakuisen kirjavassa Keskuspuistossa. Radat suuntautuvat Postintaipaleelta etelään siten, että 7 ja 5 km käyvät kääntymässä Ruskeasuon ja Laakson välissä olevalla laajalla pienipiirteisellä kallioalueella.

Joka radalla juoksuvauhtia voi kiihdyttää pakollisilla ulkoilutien pätkillä, mutta rastien löytäminen edellyttää myös rinteiden kapuamista ja tarkkaa kartanlukua. Nautinnollista kuntoilua syksyntuoksuisessa Keskuspuistossa!”

Opastus tapahtumapaikalle on Postintaival 7:n kohdalta Postintaipaleen ja Postisoudunkadun risteyksestä. Pysäköinti on Postisoudunkadun P-paikoilla.

Ilmalan rautatieasemalta on noin kilometrin kävelymatka. Rautatientorilta lähtevä bussilinja 23 ja Kampista lähtevä linja 63 ajavat Postintaivalta. Paikalle pääsee hyvin Keskuspuiston pyöräteitä.

Voit ilmoittautua ja maksaa osallistumisen etukäteen Rastilipussa. Muut maksutavat: Iltarastit-sarjalippu, MobilePay, liikuntaedut, pankkikortti ja käteinen. Suosittelemme hoitamaan maksun ennakkoon.

Rastit ovat maastossa normaalia pidempään 14.10.–17.11. omatoimisuunnistusta varten. Maanantain Iltarastien jälkeen omatoimisuunnistusta varten tulee Rastilippuun erillinen tapahtuma, josta voit ostaa ja tulostaa kartan. Voit myös ostaa painetun kartan myyntipisteistä.

Seuran kumppani Lumonite näkyy Iltarastien yhteydessä: Iltarastien kävijät saavat 10 % alennusta kaikista Valostore.fi -verkkokaupasta ostetuista Lumonite tuotteista koodilla ILTARASTIT2427.

Suunnistajan Kauppa on myös paikalla.

Tervetuloa!