Nuuksion Huurteinen 2019

Nuuksion Huurteinen 2019 tulokset

Upeasti 202 roga-joukkuetta ja 129 suunnistajaa, yhteensä 473 osallistujaa ensimmäisessä Nuuksion Huurteisessa. Kuiva ja kuulas sää suosi meitä ja Nuuksion maastoja oli taas nautinto kiertää. Rogassa kolme tiimiä keräsi täyden pistepotin, nopeimpana Kuntokonnat III aikaan 1:55:25.

Huurteinen maali

10km suunnistuksen nopein oli Teemu Toivonen 1:26:36. Pitkään näytti siltä, että 21km erikoispitkällä ei saada tuloksia lainkaan. Lopulta 5 juoksijaa 22 yrittäjästä sai tuloksen, nopeimpana Aapo Leskinen 2:33:58.

KATSO tulospaketti  >> Tulokset, väliajat ja reittihärveli: Roga sekä 10km ja 20km

Kiitos kaikille osallistujille ja koko talkooporukalle. Tavataan Iltarasteilla sekä Nuuksion Huurteisessa 2020!

Nuuksion Huurteinen 2019

Huurteinen

Aika: Lauantaina 23.11.2019, kello 9:00 – 13:30

PaikkaSolvallan urheiluopisto, Nuuksiontie 82, Espoo. Opastus Nupurintien (tie 110) ja Brobackantien (tie 11307) risteyksestä.

Sarjat: 2 tunnin rogaining (1-5 hengen joukkueet), suunnistusradat 10 ja 21km

Maksut: 20€ per osallistuja

Ilmoittautuminen: tapahtumapaikalla (karttoja rajoitettu määrä)

Pikalinkit:  Ohjeet  –  Rogaining  –  Suunnistus  –  Ratamestarin terveiset  –  Maastokuvia  –  Tulokset  –  Luontokeskus Haltia

Huurteisen uutiset

 • Online-tulospalveluhttps://online.helsinginsuunnistajat.fi/ (tapahtuman jälkeen pysyvä tuloslinkki)
 • Luontokeskus Haltia on avoinna lauantaina klo 10-17 ja ravintolan lounas klo 12-16  >> Lue lisää
 • Jälki-ilmoittautuminen on päättynyt 21.11. Tapahtumapaikalla karttoja on rajoitettu määrä.
 • Pidennämme lähdön aukioloa 9:00 – 11:00 aamuruuhkan välttämiseksi. Huurteisen suuren suosion vuoksi väljennämme aikataulua, jotta kaikki pääsevät sujuvasti matkaan. Maali on auki 13:30 asti.
 • Katso roga-veteraanin vinkit mukavampaan matkantekoon.
 • Rogaining vai suunnistus? Kokosimme vinkkejä ratavalintaa pohtivalle  >> Lue lisää
 • Mitä on rogaining? Katso lajin esittelypätkä YLE Areenassa
 • Rogaining joukkueista löytyy ainakin mielikuvitusta, mukana mm. Anad1g1, AngA, Annika ja Heidi, Anu Pikkarainen, Avenir, b00t, EKI, ex-AS-Team, Go Katica, Hiidenkiven Rasti, HMH, Ihralisko, JUSA, Järeä, K&K, Kajaanin Kuohu, Karjaan Ura, Karpalonkiertäjät, Keijo’s Sports Club, Kuntokonnat III, Kurttilan harhailijat, MamAdventure, Merianna, Metsämummo, Najadit, Nyppylän Tiikerit, Out of Control, PaiKal, Pitkäjärven B.O.D.A.R.I.T. Mikko, Pöheikköhölpöttäjäsudet, Rastitontut, ROK, Skumpparit, Soitellen sotaan, Syteen tai saveen, Tampereen Pyrintö, Tarmokas, Team HurjaKoppelo, Tonnekomuka, Tuovilahden tytöt, TupuPekka, Tä(h)tisuunnistajat, Vahmiili Koppel, Vargflocken, Wertsu, Ymmerstan ymmyrkäiset.
 • Katso maastokuvia ja tunnelmia Nuuksion Huurteisen fb-sivulla

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt 17.11. ja jälki-ilmoittautuminen 21.11. Tapahtumapaikalla karttoja on rajoitettu määrä.

Osallistumismaksu 20€ per osallistuja. Koko joukkueen osallistumismaksu maksetaan yhdellä kertaa. Osallistumismaksuja ei palauteta, sarjaa voi vaihtaa tapahtumapaikalla.

Maksutavat ennakkomaksut MobilePay (koodi 52521), liikuntaetujen mobiili- ja verkkomaksut: SmartumPaymyEdenredePassiEazybreakTyky (käyttöpaikka “Helsingin Suunnistajat / Iltarastit”) sekä Iltarastit Saldo-sarjaliput (leimaus tapahtumapaikalla). Varaudu näyttämään maksutositteesi tapahtumapaikalla. Tapahtumapaikalla myös käteismaksut (ei maksukortteja) ja liikuntasetelit.

Yleiset ohjeet

Nuuksion Huurteiseen on tulossa paljon porukkaa, jopa 500 rogaajaa ja suunnistajaa. Tapahtumakeskuksen tilat voivat ruuhkautua ajoittain, varsinkin aamusta klo 9 aikaan, hyödynnä joustavat lähtöajat klo 9-11.

Tehdään yhdessä lauantain luontolenkistä kaikille nautittava tapahtuma ja toimitaan joustavasti kanssasuunnistajat huomioiden.

Lämpimästi tervetuloa Nuuksion Huurteiseen!

Valmistautuminen:

 • Perehdy tapahtuman ohjeisiin
 • Pakolliset varusteet: emit-kortti (järjestäjä lainaa tarvittaessa)
 • Suositellut varusteet: kompassi, kynä reitin merkintää varten (roga), kännykkä johon tallennettu järjestäjän numero 040 220 1821

Toiminta tapahtumapaikalla:

 • Pysäköi toimitsijoiden ohjauksen mukaan
 • Ilmoittautuminen avataan 8:00 ja on auki 11:00 asti, suurin ruuhka on klo 9 aikaan
 • Roga-joukkueet: vain yhteyshenkilö ilmoittautuu ja saa koko joukkueen kartat. Emit-kortti ja joukkueen maksutosite mukaan.
 • Suunnistajat: ilmoittaudu, ota emit-kortti ja maksutosite mukaan
 • Vapaa lähtö klo 9:00 – 11:00, maali sulkeutuu 13:30
 • Tule ajoissa pois metsästä tai ilmoita keskeytyksestä, jotta emme käynnistä turhaa etsintää!
Huurteinen 1

Aikataulu:

8:00  Ilmoittautuminen avataan
9:00 – 11:00  Suunnistus ja rogaining vapaat lähdöt
10:00  Kalevan Kiertäjät yhteislähtö (rogaining)
12:00  Yhteislähdön kahden tunnin aikaraja
13:30  Maali suljetaan

TapahtumakeskusSolvallan urheiluopisto, Solvalla Areena, Nuuksiontie 82, Espoo

Pysäköinti: Ohjauksen mukaan tapahtumapaikan ympäristössä

Ilmoittautuminen: Myyntivaunulla Solvalla Arenan ulkopuolella. Rogaining-joukkuessa vain yhteyshenkilö ilmoittautuu ja saa kartat. Ota emit-kortti mukaan (järjestäjä lainaa tarvittaessa). Näytä maksutosite tarvittaessa.

Puku- ja pesutilat: Mahdollisuus varusteiden vaihtoon sisätiloissa, rajoitetusti pesutilaa (naisten ja miesten pukuhuoneet, kumpikin 15 henkeä ja 5 suihkua). Varusteiden säilytys omalla vastuulla, toivomme ulkotilan/oman auton käyttöä.

Muut sisätilat: Kaksi luokkatilaa käytettävissä rogaining suunnitteluun. Toimitaan joustavasti ja kanssasuunnistajat huomioiden. Ei kenkiä sisälle (varsinkaan nastareita)!

Kilpailualue: Nuuksio, lähtö ja maali Solvallan urheiluopisto

Kartta: Suunnistuskartta A3, 1:10 000, käyräväli 5m, muovitasku, irralliset rastimääritteet

Kielletyt alueet: Karttaan oliivinvihreällä merkityt yksityisalueet (“tonttivihreä”).

Rastit ja leimaus: Rasteilla rastiliput ja emit-leimasimet.

Siirtymät: Lähtöon 200m, maali tapahtumakeskuksen vieressä.

Tulospalvelu: Emit-kortin luku tuloksiin tapahtumakeskuksessa. Ilmoittaudu tulospalveluun jos keskeytät, jotta emme etsi sinua turhaan. Online-tulokset, reittihärveli pian tapahtuman jälkeen.

Vakuutukset: Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Muuta: Ajanotto emit-maalileimauksesta. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä. Kilpailunumeroita ei käytetä. Elektronisten laitteiden paikka- tai karttatietoa saa käyttää vasta maaliintulon jälkeen.

Rogaining ohjeet

Ilmoittaudu tapahtumakeskuksessa (vain joukkueen yhteyshenkilö). Ota emit-kortti mukaan (järjestäjä lainaa tarvittaessa) ja näytä joukkueesi maksutosite ja saat kartat. Aloita joukkueesi kanssa reittisuunnittelu. Valitkaa taitonne ja kuntonne mukainen reitti niin, että kahden tunnin aikana kierretyistä rasteista kertyy mahdollisimman suuri pistemäärä.

Rogassa on vapaa lähtö 9:00-11:00, Kalevan Kiertäjillä yhteislähtö 10:00. Siirtykää lähtöalueelle ja nollatkaa joukkueen emit-kortti. Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Joukkueen kaikkien jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä kustakin rastipisteestä.

Tehkää maalileimaus ajoissa, kahden tunnin aikarajan ylityksestä sakotetaan 2 pistettä jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esimerkiksi aika 2:01:12 = -4 pistettä. Roga-yhteislähdön aikaraja päättyy 12:00.

Siirtykää maalileimauksen jälkeen tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot luetaan tuloksiin. Maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy 13:30, tämän jälkeen tulleet hylätään.

Pisteet: Rasteja on maastossa 29kpl. Rastit on pisteytetty vaikeusasteen mukaan, leimatusta rastista saa 1-6 pistettä. Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistearvon. Esimerkiksi rastikoodi 47 = 4 pistettä.

Tulos: Leimattujen rastien pistearvot lasketaan yhteen ja summasta vähennetään mahdolliset aikarajan ylityksen sakkopisteet. Tasapisteissä nopeampi loppuaika ratkaisee.

Suunnistus ohjeet

Ilmoittaudu tapahtumakeskuksessa, ota emit-kortti mukaan (järjestäjä lainaa tarvittaessa), näytä maksutositteesi ja saat kartan. Vapaa lähtö 9:00-11:00.

Siirry lähtöalueelle ja nollaa emit-korttisi (4 välähdystä), ajanotto käynnistyy. Kulje sarjasi mukainen rata 10 tai 21km ja tee emit-leimaus rasteilla. Ajanotto päättyy maalileimaukseen.

Siirry tulospalveluun, jossa emit-kortin tiedot luetaan tuloksiin. Maali sulkeutuu ja ajanotto päättyy 13:30, tämän jälkeen tulleet hylätään.

Rogaining vai suunnistus?

Huurteisen suunnistusradoista valittavana on 10 tai 21km ja näiden välillä on paras valita oman kunnon ja aikataulun mukaan. Huurteisen maalin aukioloa on jatkettu 13:30 asti eli pitkänkin lenkin ehtii tehdä myös rauhallisempaan tahtiin. Loppusyksyn luontokierrokseen on jopa 4.5 tuntia aikaa, jos lähdet liikkeelle heti klo 9.

Katso rogaining esittely YLE Areenassa

Rogaining eli pistesuunnistus on vähemmän tuttu sisarlaji. Aikataulu on annettu valmiiksi eli rastien hakuun on 2 tuntia aikaa. Reittiä ei sen sijaan ole annettu vaan suunnittelet sen itse. Suunnitteluun on vapaasti aikaa klo 11 asti. Kaikki rastit löytyvät kartasta ja rastit ovat 1-6 pisteen arvoisia vaikeusasteen mukaan. Valitse reittisi niin, että saat kerättyä kahdessa tunnissa mahdollisimman suuren pistemäärän. Älä kuitenkaan ylitä aikarajaa, sillä jokaisesta alkavasta ylimäärisestä minuutista vähennetään 2 pistettä.

Rogaining on joukkuelaji eli voit tehdä reittisuunnittelun ja Nuuksion kierroksen kavereiden kanssa yhdessä. Huurteiseen voi lähteä myös yhden hengen “joukkueena”. Muista myös, että koko kahden tunnin maksimiaikaa ei ole pakko käyttää. Kierrä oma reittisi omaan tahtiin ja nauti matkasta!

Roga-veteraanin vinkit

Kymmenen vuoden kokemuksella rogaining-veteraani Tapani Mikkola antaa arvokkaat vinkit Nuuksion Huurteiseen:

 1. Suunnittele realistinen reitti! Tiiminä liikuttaessa voi tulla väärinkäsityksiä minne ollaan menossa ja millaista reitinvalintaa pitkin. Jos teet liian optimistisen reitin, lyhentäminen voi pakottaa karsimaan loppupäästä ison pistemäärän rasteja ja lopputulos voikin olla huonompi kuin reaalisesti suunnitellulla reitillä.
 2. Tarkista tilanne matkan varrella! Viimeistään annetun ajan puolivälissä avaa kartta kokonaan ja arvioi jo kuljettua matkaa ja yhä jäljellä olevaa. Tee tarpeeksi ajoissa suunnitelma siitä, mitä rasteja joudut jättämään pois, jos siltä näyttää. Lopussa taas ajan ja matkan arvioinnin myötä voikin aueta mahdollisuuksia hakea vaikka vielä jokunen ylimääräinenkin rasti.
 3. Nauti luontoliikunnasta! Rogaining on monille se hieman rennompi tapa harrastaa suunnistusta yhdessä joukkuetovereiden kanssa.

Karttapala1Ratamestarin terveiset

Helsingin Suunnistajien loppusyksyn rogaining järjestetään Solvallan urheiluopistolta käsin Nuuksion kansallispuistossa. Kansallispuiston maasto on viimeisenpäälle upeaa suunnistusmaastoa ja tarjoaa rogainingin järjestämiselle loistavat puitteet.

Maasto on pääosin todella vauhdikasta avokalliomaastoa. Alueella on myös lukuisia ulkoiluteitä ja pienempiä retkeilypolkuja jouduttamassa matkantekoa. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat pääasiassa erittäin hyvät. Maaston itä-osassa on myös muutama melko jyrkkäpiirteinen mäki, jotka osaltaan luovat haasteita reitinvalintojen suhteen.

Karttapala2

Ratamestarina pyrin tekemään ennen kaikkea nautinnolliset radat, jotka hyödyntävät maastoa mahdollisimman monipuolisesti haastavuutta unohtamatta. Urjan kauniit rantapolut, tai Karjakaivon rannasta kohoava kalliomäki ei jätä taatusti ketään kylmäksi viileämpänäkään syyspäivänä. Mitä pisteytykseen ja rastien sijoitteluun tulee, niin koin työn olevan valmis, kun ratamestari itse alkoi seota laskuista ja reittejen mittailuista tarpeeksi monta kertaa.

Karttapala3

Jyväskylässä 28.10.
Arttu Syrjäläinen, ratamestari

Maastokuvia

Huurteinen 1
Huurteinen 2
Huurteinen 3
Huurteinen 4

Luontokeskus Haltia

Olisiko lauantai Nuuksion Huurteisen lisäksi koko perheen tai koko päivän luontoretki? Luontokeskus Haltia on avoinna lauantaina klo 10-17. Nuuksion Huurteisen osallistujille pääsymaksu on 10€ karttaa näyttämällä (norm 13€, museokortilla vapaa pääsy).

Ravintola Haltia on avoinna klo 10-17 ja “luonto lautasella” -lounas klo 12-16.

Yhteystiedot

Tapahtuman järjestäjä on Helsingin Suunnistajat, yhteyshenkilö Jorma Erkkilä, 040 510 6205, if.tajatsinnuusnignisleh@alikkre.amroj

Tapahtuman aikana järjestäjän puhelin: 040 220 1821, hätänumero 112.

Palaute: Anna palautetta ja kerro kuinka onnistuimme Nuuksion Huurteisessa?
ANNA PALAUTETTA