Stadin Sprintticup – tapahtumatiedot

Stadin Sprintticupissa päästään jälleen kaupunkisuunnistamaan Helsingissä keväällä 2024. Järjestäjinä toimivat Rasti-Jyry ja Helsingin Suunnistajat. Stadin Sprintticupin tapahtumat ovat kaikille avoimia kuntosprinttejä, lisenssiä tai suunnistusseuran jäsenyyttä ei vaadita. Kevään kolme viimeistä Sprintticupia ovat myös Firmasprintin osakilpailuja.

Lähdöt keskiviikkoiltaisin klo 17.30 – 19.00, maali sulkeutuu klo 20.00. Osallistumismaksu on 12 euroa. Alle 16-vuotiaille 5 euroa. Yksi alle 16-vuotias pääsee veloituksetta maksavan aikuisen kanssa. Radat täysvaikeat A ja B ja keskivaikea C, Firmasprinttiin osallistuville on rata vaikea F. Ilmoittautua ja maksaa voi joko Rastilipussa etukäteen tai paikanpäällä. Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut. Tervetuloa!

Tulevat tapahtumat

27.3. Malmi, Perho

Erinomainen maajoukkuemiesten ratamestarointisarja saa jatkoa, kun Topi Syrjäläinen ratamestaroi kauden päätöstapahtuman Malmilla. F-radalla ratkaistaan myös tämän kevään Firmasprintin voittajat. Luvassa suunnistusajattelua ja fysiikkaa haastavat radat, kuten sopii odottaakin.

Tapahtumakeskus: Vanha Helsingintie 11, Helsinki. Kts. ohessa oleva kuva, sillä navigaattorit saattavat näyttää hieman eri paikkaan. Ilmoittautuminen on sisätiloissa Helmi Centerissä. Suunnistajien käytössä ovat pukeutumis- ja wc-tilat Tapahtumakeskuksessa on kartanmyynti, rekisteröinti sekä sprintin jälkeen tulosten purku. Tarjolla on myös kahvilapalveluja.

Tapahtumakeskukseen on Malmin asemalta noin 500 metrin kävely. Autoilijoille pysäköintipaikkoja on myös Ala-Malmin liikuntapuiston parkkipaikalla. Ajoreitti Vanha Helsingintie – Vilppulantie – Ampujantie – Paukkupolku – Lallintie. Pysäköintipaikalta noin 400 metrin matka keskukseen. Lisäksi pysäköintimahdollisuus Malmin Novan pysäköintihallissa.

Ratapituudet:

 • A = 3,6 km
 • B = 2,9 km
 • C = 2,4
 • F = 3,2 km

Etukäteen ilmoittautuminen ja maksu onnistuu Rastilipussa. Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, Iltarastit sarjalippu (entinen saldo) maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut.

Malmin sprintticupissa tiet on sulat, joten lenkkereilla tai suunnistuskengillä pärjää. Asfaltilla on paljon hiekoitussepeliä, joka voi haitata jonkin verran.

Topin kuva Erling Thisted

Firmasprintin ilmoittautuneet juoksijat (Muut firmasprintin osallistujat ilmoittautuminen paikan päällä)

Rata kohtaiset tulokset

Firmasprintin kokonaispisteet

Livelox

Menneet tapahtumat

20.3. Jätkäsaari

Tapahtumakeskus: Jätkäsaaren peruskoulu, Hyväntoivonkatu 5, Helsinki. Paikalle on hyvät joukkoliikenneyhteydet. Ruoholahden metroasemalta on noin kilometrin kävelymatka. Vielä lähemmäksi pääsee raitiolinjoilla 7 ja 9. Autoille on jonkin verran maksullisia pysäköintipaikkoja Jätkäsaaren liikuntapuistossa ja lähikaduilla.

Radat ovat Sprintin EM-pronssimitalimies Tuomas Heikkilän käsialaa. “Jätkäsaaren sprintticupissa on tarjolla kansainvälisiä haasteita sisältävät vauhdikkaat radat. Suosittelen siis ottamaan mukaasi terävän pään, nopeat jalat ja tarkat silmät. Tervetuloa mukaan herättelemään suunnistusajattelua talven horroksesta!”

Matkaa lähtöön on tapahtumakeskuksesta n. 500 metriä. Tämä tapahtuma on myös Firmasprintin 2. osakilpailu.

Ratapituudet:

 • A=3,6 km
 • B=2,9 km
 • C=2,3 km
 • F=3,3 km

Tapahtumakeskuksessa on kartanmyynti, rekisteröinti sekä sprintin jälkeen tulosten purku. Etukäteen ilmoittautuminen ja maksu onnistuu Rastilipussa. Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, Iltarastit sarjalippu (entinen saldo) maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut.

Kadut ja kujat eivät ole täysin lumettomia lähipäivinä esiintyneiden lumisateiden ja pakkasten takia, joten odotettavissa on lunta ja jäätä paikka paikoin mutta myös sulaa asvalttia.

Tumpin kuva SSL Anu Uhotoinen

Firmasprintin ilmoittautuneet juoksijat (muut firmasprintin osallistujat ilmoittautuminen paikan päällä)

Rata kohtaiset tulokset

Firmasprintin kokonaispisteet

Livelox

13.3. Meri-Rastila

Tapahtumakeskus Meri-Rastilan tori, Helsinki. Erittäin hyvät julkiset yhteydet, metroasema (Rastila) on 200 m päässä. Kiekollisia paikkoja on katujen varsilla jonkin verran tapahtumapaikan läheisyydessä ja metroaseman pohjoispuolella.

Ratamestari Otto Kaarion terveiset suunnistajille: Karttana toimii Topi Syrjäläisen tuore taideteos ja alue tarjoaa muutenkin hienot puitteet sprinttisuunnistukseen. Lisätietoa radoista saa lähdössä, kun ottaa kartan käteen. Kuvasta löytyvän karttapalan avulla voi kuitenkin virittää aivoja sopiville taajuuksille.

Ratapituudet:

 • A-3,5 km
 • B-2,7 km
 • C-2,3 km
 • F- 3,3 km (Firmasprintti)

Tapahtumakeskuksessa on kartanmyynti, rekisteröinti sekä sprintin jälkeen tulosten purku. Etukäteen ilmoittautuminen ja maksu onnistuu Rastilipussa. Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, Iltarastit sarjalippu (entinen saldo) maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut.

Tervetuloa!

Firmasprintin ilmoittautuneet juoksijat (muut firmasprintin osallistujat ilmoittautuminen paikan päällä)

Rata kohtaiset tulokset

Firmasprintin pisteet

Livelox

6.3. Kannelmäki, HS

Tapahtumakeskuksen osoite on Kannelmäen urheilupuisto  Pieni, noin 20 auton parkkipaikka Urkupillintie 5. Tapahtumakeskus on sisätilassa – Kannelmäen liikuntapuiston pukusuojarakennuksessa. Käytettävissä on pukuhuone sekä WC.

Liikuntapuiston pienelle pysäköintialueelle mahtuu parhaimmillaan 20-30 autoa. Se täyttyy äkkiä. Vapaita kadunvarsipaikkoja on lumikasojen takia vähänlaisesti. Kannattaa ajaa pysäköintiin Kaareen, josta noin reilun kilometrin verryttely tapahtumakeskukseen. Katso lisää opastussivuilta. Joukkoliikenteellä liikkuvan kannattaa tulla junalla Kannelmäen asemalle, josta noin 800 metriä tapahtumakeskuksen. Katso lisää opastussivuilta.

Tapahtumakeskuksessa on kartanmyynti, rekisteröinti sekä sprintin jälkeen leimausten purku. 

Etukäteen ilmoittautuminen ja maksu onnistuu Rastilipussa. Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut.

Ennen sprinttiä voit lämmitellä sprinttiradalla. Kartan voit ladata Kannelmäen sprintticupin sivulta. Sprintin lähtö ja maali ovat aivan tapahtumakeskuksen tuntumassa.

Tapahtuman järjestelyitä voit seurata omilta sivuilta ja Ratamestarin päiväkirjasta. Ratamestarina Kari Sane

21.2. Karhupuisto-Kallio, Rasti-Jyry

Tapahtumakeskuksen osoite Viides Linja 13, Tulokset

28.2. Etu-Töölö, Rasti-Jyry

Tapahtumakeskuksen osoite Paavo Nurmen kuja 1, Tulokset

Yleiset ohjeet

 • Radat täysvaikeat (A) n. 3,5 km ja (B) n. 2-2,5km km sekä (C) keskivaikea alle 2 km.
 • Ilmoittautua ja maksaa voi joko Rastilipussa etukäteen tai paikanpäällä
 • Paikanpäällä maksutapoina käyvät korttimaksu, maksulinkki, käteinen sekä liikuntaedut
 • Stadin Sprintticupin tapahtumat ovat kaikille avoimia kuntosprinttejä, lisenssiä tai suunnistusseuran jäsenyyttä ei vaadita.
 • Suosittelemme saapumista julkisilla tai pyörällä. Autolla saapuvat vastaavat itse sopivan pysäköinnin löytämisestä.
 • Varaa mukaan jonkinlainen valaisin vaikka kadut ovatkin pääosin valaistuja. Heijastinliivi on erittäin kannatettava lisävaruste.
 • Talviolosuhteissa nastarit on hyvä kenkävalinta. Sulan maan kaupunkisuunnistukseen tavallinen lenkkari sopii hyvin.
 • Noudata kartan kiellettyjä alueita. Sprinttisuunnistuksessa kielletyille alueille ei saa mennä eikä ylittää vaikka pääsisitkin. Noudattamalla sääntöjä varmistat, että saamme käyttää maastoa jatkossakin. Maastossa on myös valvontaa.
 • Muista, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija. Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.
 • Tarkemmat tiedot seuraavasta tapahtumasta löytyvät tältä sivulta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.
 • Menneiden tapahtumien tulosarkisto löytyy tältä sivulta.